Az FBI kirúgott igazgatója akár már a jövő héten nyilvános meghallgatáson mondhatja el, Trump hogyan akarta leállíttatni nála az orosz nyomozásokat

külföld
2017 május 31., 19:58
comments 121

A CNN jól értesült forrásokra hivatkozva arról ír, hogy James Comey kirúgott FBI-igazgató már a jövő héten tanúskodni tervez a szenátus előtt egy nyilvános meghallgatáson azzal az állításával kapcsolatban, hogy Donald Trump nyomást gyakorolt rá, hogy ejtsen egy nyomozást egy befolyásos stábtagjának orosz kapcsolatairól.

A tanúskodás hivatalos dátumát még nem tűzték ki, Comey várhatóan a szenátus hírszerzési bizottsága előtt fog megjelenni, amelyik a Trump-stáb és az Oroszország esetleges kapcsolatainak ügyében vizsgálódik.

Az nem várható, hogy Comey bármit eláruljon a jelenleg is zajló FBI-nyomozás részleteiről, de források szerint szívesen beszél majd azokról a feszült szituációkról, melyek a kirúgását előzték meg, és melyekben állítólag Trump próbált rá hatni, hogy állítsák le a nyomozást.

Comey állítólag már tárgyalt is a tanúvallomásának jogi részleteiről a Trump-kampány és Oroszország viszonyának kivizsgálására kinevezett különleges ügyésszel, Robert S. Muellerrel, és várhatóan tanúvallomása után hivatalosan is le fog ülni vele, hogy elmondjon neki is mindent.

Comey kirúgása óta (amire még mindig nem állt elő racionális magyarázattal a Fehér Ház), az amerikai sajtó sorra állt elő olyan értesülésekkel, melyek egy nagyon súlyos konfliktus képét mutatták Comey és Trump között Oroszország-ügyben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.