Mészáros Lőrincé lesz a Magyar Idők

„Liszkay Gábor részéről értékesítésre fog kerülni a Magyar Idők Kiadó Kft. 100 százalékos tulajdonrésze a Mediaworks Zrt. részére.” 

A hvg.hu írta meg, hogy ez szerepel a Magyar Idők Kiadó Kft. 2016-os éves beszámolójához leadott kiegészítő mellékletben a céltartalék fejezetben. A mellékletben áll az is:

„Az átszervezés következtében a munkavállalók egy részének meg fog szűnni a munkaviszonya, a bekövetkezendő felmondási bérekre, végkielégítésekre, szabadságmegváltásokra képzett a Társaság ekkora mértékű céltartalékot.”

Azzal számolnak, az egybeolvasztás 76,8 millió forintos költséggel jár majd, munkahelyek is megszűnnek.

Épp tegnap írtunk arról, hogy döbbenetesen jó eredményt ért el tavaly a Magyar Idők: azok után, hogy tavaly még súlyos, 343 millió forintos veszteséget értek el, most szinte pontosan ugyanennyi volt a nyereség, amiben segíthetett, hogy a bevétel 170 százalékkal, 2,4 milliárdra nőtt. Igaz, ez elsősorban nem az eladott példányszámok kirobbanó sikerének köszönhető (ami olyan alacsony, hogy nem is auditálják), hanem az állami hirdetéseknek.

Liszkay Gábor amellett, hogy a Magyar Idők tulajdonosa, a Mediaworks igazgatósági tagja is. A Mediaworksról pedig márciusban vált hivatalossá, hogy Mészáros Lőrinc a tulajdonosa.