Ők követték el a londoni merényletet

Terrorizmus
2017 június 05., 15:46
comments 313

A Scotland Yard közzétette a szombati londoni merénylet három elkövetője közül kettő nevét. A londoni rendőrség terrorizmusellenes parancsnokságának közleménye szerint a merényletet harmadik, egyelőre meg nem nevezett társukkal együtt Khuram Shazad Butt és Rachid Redouane hajtotta végre.

photo_camera Balra Khuram Shazad Butt, jobbra Rachid Redouane Fotó: Metropolitan Police/AFP

A Scotland Yard ismertetése szerint mindketten a kelet-londoni Barking városrészben éltek. A 27 éves Khuram Shazad Butt pakisztáni születésű brit állampolgár volt, a 30 éves Rachid Redouane pedig „marokkóinak és líbiainak vallotta magát” – áll a rendőrségi tájékoztatásban.

A három merénylő szombaton késő este a London híd járdájára felhajtva gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. A támadásban heten meghaltak, 48-an megsérültek, 18 sérült állapota továbbra is válságos. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára.

A BBC-nek adott hétfői interjújában Theresa May miniszterelnök azt mondta, marad a második legmagasabb fokozatú terrorkészültség az Egyesült Királyságban, majd egy kampányrendezvényen arról beszélt, hogy a britek idáig túl toleránsak voltak a radikálisokkal szemben, de ennek most vége. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.