Szombattól újra a 3-as vonalán száguldanak a beújított metrókocsik

közlekedés
2017 június 09., 14:27
comments 132

Szombat reggeltől folyamatosan visszaállítja a forgalomba a BKV a felújított orosz metrószerelvényeket - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A BKV csütörtökön vonta ki a forgalomból ideiglenesen az orosz metrókocsikat, miután. A metrókocsikkal a közelmúltban több probléma is volt: a pünkösdi hétvégén az egyik szerelvénynek ismeretlen okból ki kellett állnia a forgalomból, egy másiknak pedig mindkét oldalon kinyíltak az ajtajai a Kálvin téren, ez pedig biztonságkritikus problémának számít.

A szerelvények március végén álltak forgalomba, de már az első pár napon is ki kellett állniuk a forgalomból különböző hibák miatt. Már az átadás másnapján leállt egy szerelvény, és két nappal később is ki kellett vonni egy metrót. Később a Pöttyös utcánál majd a Széll Kálmán térnél omlott össze a rendszer. 

A mostani közleményében a BKV úgy fogalmaz, hogy „az eddigi utasforgalmi futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése miatt” vonták ki a szerelvényeket a forgalomból. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.