Az Együtt elkezdi átragasztani a kormány konzultációs plakátjait

Tbg
POLITIKA
2017 június 10., 13:26
comments 74

Ma Szigetvári Viktor, az Együtt válaszmányi elnöke felülragasztotta a kormány legújabb, nemzeti konzultációról szóló óriásplakátját: a 

„Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja” 

szöveg mellé 

„Az orosz titkosszolgálat számára. Szpaszíba”

feliratot helyezte el. Ezt a párt közölte az MTI-n keresztül szombaton.

Szigetvári elmondta, „magyarok adatainak tömege került külföldre a legutóbbi konzultáció során, a Yandex technológiai kódja révén az orosz titkosszolgálatok is hozzájuthattak azokhoz.”

Szigetvári Viktor kérte az adatvédelmi hatóságot, hogy gyorsítsa fel az általa is kezdeményezett vizsgálatot.

Az Ukrajnában betiltott, Oroszsországban pedig erős kormányzati ellenőrzés alatt működő Yandex kódját a 444 egyik olvasója vette észre a konzultációs online íveken. 

A kormányzati oldalon a magyar állampolgárok személyes adatait továbbították a moszkvai székhelyű Yandex szervereire, ez pedig még a főügyész szerint is aggályos, bár nem bűncselekmény. 

A kormány mindenesetre megpróbálja elsunnyogni az ügyet, miközben az is kiderült, a magyar szakszolgálatokat sem kérdezték meg, jó ötlet-e a Yandexre bízni az adatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.