Nem jött össze a kétharmad a Fidesz plakáttörvényéhez

POLITIKA
2017 június 14., 08:32
comments 292

Az országgyűlés nem fogadta el a plakátokat betiltó törvénymódosítást. A javaslatot csak a Fidesz és a KDNP frakciója támogatta, de hiába sorakoztatták fel mind a 131 képviselőjüket, a jelenlevők kétharmadához még hiányzott egy szavazat. 

A szavazás előtt az ellenzéki frakciók és a független képviselők azt ígérték, hogy nem hozzák össze a kétharmadot a Fidesznek. Végül csak a DK-s Oláh Lajos hiányzott a szavazásról, aki szerda reggel jelentette be, hogy váratlanul vesegörcsöt kapott

Végül minden ellenzéki nemmel szavazott, tartózkodás nem volt. 

A fideszes javaslat szerint kampányidőszakon kívül a piaci ár alatt vagy ingyen nem adhattak volna ki plakátfelületet a pártoknak. A kormánypárt ezzel akarta megakadályozni, hogy Vonáék kedvezményes plakáthelyeket kapjanak Simicska Lajos plakátcégeitől.

A múlt héten Gulyás Gergely ezt még megtoldotta annyival, hogy kampányidőszakon kívül egyáltalán nem lehetne olyan plakátot kitenni, ami egy párt vagy a kormány érdekét szolgálná. A javaslatból csak az nem derül ki, hogy a tiltás ellenére a CÖF és a Fidelitas ugyanúgy beboríthatná-e az országot lejárató plakátokkal. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.