Nem jött össze a kétharmad a Fidesz plakáttörvényéhez

POLITIKA
2017 június 14., 8:32
comments 299

Az országgyűlés nem fogadta el a plakátokat betiltó törvénymódosítást. A javaslatot csak a Fidesz és a KDNP frakciója támogatta, de hiába sorakoztatták fel mind a 131 képviselőjüket, a jelenlevők kétharmadához még hiányzott egy szavazat. 

A szavazás előtt az ellenzéki frakciók és a független képviselők azt ígérték, hogy nem hozzák össze a kétharmadot a Fidesznek. Végül csak a DK-s Oláh Lajos hiányzott a szavazásról, aki szerda reggel jelentette be, hogy váratlanul vesegörcsöt kapott

Végül minden ellenzéki nemmel szavazott, tartózkodás nem volt. 

A fideszes javaslat szerint kampányidőszakon kívül a piaci ár alatt vagy ingyen nem adhattak volna ki plakátfelületet a pártoknak. A kormánypárt ezzel akarta megakadályozni, hogy Vonáék kedvezményes plakáthelyeket kapjanak Simicska Lajos plakátcégeitől.

A múlt héten Gulyás Gergely ezt még megtoldotta annyival, hogy kampányidőszakon kívül egyáltalán nem lehetne olyan plakátot kitenni, ami egy párt vagy a kormány érdekét szolgálná. A javaslatból csak az nem derül ki, hogy a tiltás ellenére a CÖF és a Fidelitas ugyanúgy beboríthatná-e az országot lejárató plakátokkal. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt