A Fidesz azt javasolja, hogy kampányidőszakon kívül ne lehessen politikai plakátot kihelyezni

POLITIKA
2017 június 07., 12:27
comments 147

A Fidesz azt javasolja, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány – közölte egy budapesti sajtótájékoztatón Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a népszavazási kezdeményezések és a vitázás nagy ellensége, aki szerint a Fidesz az egyetlen kormányképes alternatíva.

Gulyás most azt mondta, a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló, kétharmados támogatást igénylő, Halász János frakciószóvivő által – a Fidesz egyetlen ideológiájához szépen illeszkedően – „lex csicskának” nevezett javaslat kizárja azt a korrupciós veszélyt, amit most a Jobbik plakátkampányával kapcsolatban látni, így aki megszavazza az előterjesztést, az a korrupció ellen foglal állást. Magyarul eszerint a korrupció ellen foglal állást az, aki segít a minimum 4 éve permanens kampányt folytató kormánynak elintézni, hogy senki más ne kampányolhasson kampányidőszakon kívül.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke (balra) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a kvótanépszavazásról urnazárás után a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2016. október 2-án.
photo_camera Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke (balra) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart a kvótanépszavazásról urnazárás után a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2016. október 2-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Gulyás szerint a Jobbik mostani plakátkampánya mögött nyilvánvalóan a párt és Simicska Lajos együttműködése áll. Gulyás Gergely azt mondta, hogy a fideszes plakáttörvény-javaslathoz érkezett LMP-s módosító indítványok szinte mindegyikét támogatják tartalmilag, azokat a törvényalkotási bizottság foglalja majd egységes javaslatba. Gulyás a kormánypártok önkorlátozásának minősítette, hogy a kabinetnek is megtiltanák a választási kampányidőszakon kívüli plakátolást.

Ez alapján úgy tűnhet, mintha Gulyás páros lábbal beleszállt volna a Rogán-féle propagandaminisztériumba, de a nemzeti konzultáció, a köszönőkampány vagy a menekültellenes uszítás a NER-ben nyilvánvalóan nem számít politikai kampánynak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.