Pécsről Budapestre 5 és fél óra alatt lehet eljutni gyorsvonattal, de IC-vel is legalább 4 óra az út

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Most, hogy itt a nyár, június 17-től július 9-ig a Szabadegyháza és Keszőhidegkút-Gyönk állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Ami azt jelenti, hogy Pécsről Budapestre az eddigi, amúgy is hosszú, 3 órás út IC-vel minimum 4 óra 10 perc, sima vonattal pedig akár 5 és fél óra is lehet.

Fotó: elvira.mav-start.hu

Erről a gigantikus, nem épp a svájcihoz hasonló domborzattal rendelkező távolságról beszélünk:

Fotó: Google Maps

A Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület szerint „csak a pótlóbusz több mint két órát fog az emelt szintű szolgáltatás égisze alatt zötykölődni a Kapos mentén, amely meglátásunk szerint elfogadhatatlan megoldás”. Szerintük jobb lenne a pécsi utasoknak az autópályán Kelenföld és Pécs között közlekedő közvetlen pótlóbuszjárat. (via bama.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.