Elmozdult a Rákóczi-híd támfala, meg kellett támasztani

Az ATV Híradója szerint a szakemberek néhány napja vették észre, hogy a Rákóczi-híd pesti hídfőjénél elmozdult a támfal. A betonelemek körülbelül 5-6 méteres szakaszon váltak el a töltéstől, de közútkezelő szerint nem lett veszélyes az építmény.

A betonelemek néhol több mint 10 centiméternyire is kitértek egymástól.

A szakemberek megtámasztották a falat, így nincs veszély. Az ATV-nek a Műszaki Egyetem docense, Dalmy Dénes is nyilatkozott, azt mondta, ez a hátránya az olcsóbb technológiának, de a híd ettől még biztonságos.

A több mint 20 éves híddal nem először történik ilyesmi, ráadásul a földmozgásokat tovább gyorsítja a területen az, hogy a hídon már villamos is közlekedik. (via hvg.hu)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.