Elképesztő világrekord: Indiában fél nap alatt 67 millió 750 ezer fát ültettek el

külföld
2017 július 03., 08:34
comments 60

India középső részének egyik állama, Madhja Prades Guiness-rekordot állított be azzal, hogy vasárnap 66 750 000 fát ültetett el 12 óra alatt.

A Narmada-folyómeder 24 kerületében zajló tömeges faültetésben több mint 1,5 millió ember vett részt diákoktól háziasszonyokon át kormányhivatalnokokig.

A korábbi rekordtartó egy másik indiai állam, Uttar Prades volt, ami tavaly júliusban 24 órán belül 50 millió fát ültetett, ami szintén rengeteg, de sehol sincs a mostani rekordtól.

Más indiai államok is tartottak hasonló, környezetvédelmet népszerűsítő akciókat: Keralában júniusban 24 óra alatt több mint 10 millió fát ültettek, míg Maharastra idén 40 millió fát ültet egy újraerdősítési kampányban.

photo_camera Visakhapatnami erdő Fotó: A Sarath Kumar/The Times of India/AFP

A párizsi klímakonferencián India – ami nemrég emberi jogokat adott a folyóknak – megfogadta, hogy az erdőségei területét 2030-ra 95 millió hektárra növeli, és erre a kormány 6,2 milliárd dollárt biztosít. A Föld legnépesebb országának tavalyi számításai szerint az erdői 1700 milliárd dollárt érnek, ami több, mint Oroszország vagy Kanada GDP-je. (Digital Journal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.