A BKV vezérigazgatója szerint metróval a legbiztonságosabb közlekedni Budapesten

közlekedés
2017 július 04., 05:33
Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a budapesti 3-as metróvonal első, Oroszországban felújított metrószerelvényének bemutatóján a BKK Kőér utcai járműtelephelyén
photo_camera Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója a budapesti 3-as metróvonal első, Oroszországban felújított metrószerelvényének bemutatóján a BKK Kőér utcai járműtelephelyén  Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

"Mind világviszonylatban, mind Budapesten a metrózás az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód"

 - öntött tiszta vizet a pohárba Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója kedd reggel az M1 műsorában az MTI szerint. Bolla megismételte, hogy hangulatkeltés zajlik a metróparák körül, és hogy "a felújított szerelvények kiütközött hibái nem olyan súlyosak, mint ahogyan az sok helyen megjelent". 

A fennakadások szerinte "bosszantóak" voltak, de az utasok biztonságát nem fenyegette semmi. (Ezek szerint az sem, amikor a szerelvény mindkét oldalán kinyíltak az ajtók.) Az igazgató annyit elismert, hogy az utastájékoztatási rendszerrel még akadnak problémák, de a hét második felében már várhatóan ismét a felújított szerelvények közlekednek majd az M3-as vonalon. 

Bolla eddig is inkább bagatellizálni igyekezett a problémákat a felelősség vállalása helyett. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.