Matolcsy fiának bútorgyára belefutott egy 351 milliós közbeszerzési sikerbe

gazdaság
2017 július 07., 09:00

Az Országos Bírói Hivatal által kiírt, antik bútorok restaurálásáról és új bútorok beszerzéséről szóló, 351 millió forintos közbeszerzést a Balaton Bútor, illetve egy nála kisebb cég, a G-Green Furniture Kft. nyerte – jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben.

A közbeszerzés tárgya többek között 2263 darab bútor beszerzése, több kisebb-nagyobb dolog és összesen vagy százötven történeti vagy stílbútor restaurálása vagy utángyártása az Egri Törvényszék és a Heves Megyei Főügyészség részére.

A Balaton Bútor az a bútorgyár, amit Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám vett meg 2015 végén a Fotextől, egy olyan hitelből, amit nagybátyja, Szemerey Tamás Növekedési Hital Bankja folyósított, a forrás pedig a Matolcsy György által indított kedvezményes vállalkozási hitelprogramból származott. Azóta megvette az Origót is, ismeretlen forrásból (nyilatkozataiból azóta kiderült, hogy a vételár egy részét később fizeti majd, és az ár egy jelentős része az Origót terhelő MKB-hitel átvállalása volt).

Matolcsy Ádám legutóbb a csütörtökön megjelent Figyelőben panaszkodott, hogy közbeszerzési sikereit a neki ártani kívánók politikai vagy családi kapcsolatainak tulajdonítják. "(...)2016-ban pedig újrastukturáltuk a céget, és ez idő alatt a közbeszerzésektől is távol maradtunk, éppen azért, hogy elkerüljük az ilyenkor szinte törvényszerű attakokat", mondta, de azt a nyilvános tényt elismerte, hogy azóta azért már indultak és nyertek is közbeszerzéseken. Ugyanakkor: "Egy közbeszerzésen való győzelem tehát minden, csak nem ajándék"

Alig egy hete viszont még azt mondta a Magyar Időknek: "Színre lépésemet követően próbáltunk odafigyelni arra, hogy ne induljunk olyan közbeszerzésen, amely miatt támadható a Matolcsy név."

Matolcsy Ádám cége mindentől függetlenül nyert pár közbeszerzést az utóbbi időben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.