Lavrov szerint ha Moszkva tényleg manipulálni tudná más országok választásait, ukrajnai válság nem is létezne

külföld
2017 július 13., 14:17
comments 79

A 2016-os amerikai elnökválasztás idején elkövetett hackertámadások ügyében 8 hónapja folyó amerikai vizsgálatok nem szolgáltattak bizonyítékot orosz beavatkozásra, csak alaptalan feltételezéseket produkáltak – mondta Szergej Lavrov Berlinben, a Körber alapítvány európai kül- és biztonságpolitikai fórumán.

photo_camera Fotó: Mikalai Anishchanka/Anadolu Agency

Az orosz külügyminiszter szerint ha Moszkvának valóban lenne hatalma a választások manipulálására, akkor jóval szorosabb kapcsolatok fűznék szomszédjaihoz, és ukrajnai válság nem is létezne.

Washingtont az elmúlt napokban felbolygatta az egyre csavarosabb történet, ami szerint Donald Trump amerikai elnök fia az elnökválasztási kampány alatt találkozott egy orosz ügyvédnővel, aki Hillary Clintonra vonatkozó, terhelő adatokat ígért neki. Két lehetőség áll fent: vagy megszívatták az oroszok Trump fiát, vagy ő hazudik nagyot. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.