A 18 éves etikus hackert feljelentő T-Systems pár éve a főszponzora volt egy etikus hackelésről szóló konferenciának

INTERNET
2017 július 21., 19:08
comments 297

A T-Systems egy több sebből vérző elektronikus jegy- és bérletrendszert fejlesztett a BKK-nak, és erre egy jó szándékú hacker fiú is felhívta a figyelmüket, mondván, egy egyszerű hiba miatt 50 forintért is lehet bérletet venni. A T-Systems azonban hála helyett a rendőrségen jelentette fel a srácot, akit készenléti rendőrök hurcoltak el.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a T-Systems németországi anyavállalatának, a Deutsche Telekomnak egy Bug Bounty nevű programja is van, amivel arra buzdítják az etikus hackereket, hogy keressenek réseket a rendszereikben, tehát még díjazzák is azokat, akik biztonsági hibát találnak, nemhogy készenléti rendőrökkel vitetnék el.

Sőt, azóta egy másik olvasónk jelezte, hogy 2013-ban konkrétan a – most egy 18 éves hackert feljelentő – magyar T-Systems volt a főszponzora egy etikus hackelésről szóló konferenciának.

Közben pedig már a bkk.hu is lehalt, de hogy ennek van-e köze ahhoz, hogy az óráról órára dagadó hackerbotrányban a dühös kommentelők már a minimális, 1,0 csillagos értékelésre küzdötték le a BKK Facebook-oldalát, nem tudni, hiszen a BKK sehol sem adott tájékoztatást a honlap leállásáról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.