Elon Musk szerint Mark Zuckerberg nem tud valami sokat a mesterséges intelligenciáról

Mark Zuckerberg főkancellár, a Facebook alapító-tulajdonos-vezérigazgatója nekiment Elon Musknak, mondván, a dél-afrikai üzletember félelmei a mesterséges intelligencia kifejlesztésével kapcsolatban megalapozatlanok.

Egy erről szóló cikkre válaszolt Elon Musk a Twitteren, és azt írta, beszélt már erről a témáról Zuckerberggel, de sajnos Zuckerberg tudása ezen a területen meglehetősen korlátozott.

Elon Musk általában kritikusan beszél az olyan fejlesztésekről, mint a mesterséges intelligencia, a földönkívüli élet keresése vagy a számítógépes valóságszimuláció, szerinte ugyanis ezekkel olyan kérdéseket feszegetünk, amikre nem tudunk válaszolni, és olya erőkkel játszunk, amiket nem tudunk kordában tartani.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.