Itt a pénz, amiből meghosszabbítják Bicskéig: 8,5 milliárdot különít el a kormány kisvasútfejlesztésre

közlekedés
2017 július 26., 02:56
comments 240

„Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”

- ezt mondta Orbán Viktor a felcsúti kisvasútról. És bizony támadták is a felcsúti kisvasutat, úgyhogy most tényleg

meghosszabbtják Bicskéig.

A keddi Magyar Közlönyben jelent meg egy kormányhatározat, ami szerint a kormány közel 8,5 milliárd forintot fordít kisvasútfejlesztésre. Ebből megtervezik a felcsúti kisvasút Bicske és Felcsút Puskás Akadémia állomás közti szakaszának tervezését, az Alcsútdobozi arborétum–Vértesacsa szakasz megvalósítási tanulmányát is.

Ráadásul lesz egy szakasz Bicske és Lovasberény között is, de azt majd csak a II. ütemben valósítják meg, külön pénzből.

A kormány többek közt azzal indokolta a döntését, hogy a kisvasutak egyre népszerűbbek Magyarországon. Ehhez képest az elmúlt hetekben olyan adatok jelentek meg, amik szerint a felcsúti kisvasút üresen is közlekedett. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.