A TV2 hírigazgatója szerint teljesen rendben volt a „Soros megölte volna anyját ” című adásuk

POLITIKA
2017 július 27., 05:52
comments 151

Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója a legújabb Figyelőben beszél arról, mégis hogy lett már a Tényekből az, ami. Bármikor megcsinálnák újra a Soros megölte volna anyját című anyagot. Szerinte kommunista dolog ilyesmikért beleszólni a tévé működésébe.

Szalai Vivien, itt még a TV2 kameráinak túlsó oldalán.
photo_camera   Kökény-Szalai Vivien   Fotó: tv2.hu

Elmondta, hogy amikor Dirk Gerkens felkérte a pozícióra, „óriási kihívásnak, hatalmas lehetőségnek” találta a lehetőséget. A pénz nem is számított.     

Kökény-Szalai volt a szerzője annak a Zuschlag Jánosról szóló könyvnek, amelyet a kormány agytrösztje, a Századvég támogatott meg, és amely pont a 2014-es választások elé időzítve állított gyenge lábakon álló szemétségeket a Fidesz ellenzékéről.  Majd a Story Magazin főszerkesztői székéből ült át a TV2-be.

"Tények".
photo_camera "Tények". Fotó: Screenshot

Szerinte azért sem jelentett gondot, hogy nem volt hírigazgatói múltja, mert „Dirk és Andy is olyan szórakoztató hírműsorokat akart készíteni, amelyek technikai igényükben és tartalmukat tekintve megfelelnek a 21. századi televíziózásnak”.

A TV2 hírigazgatója hozzátette, hogy 

ha a bulvárt nem pejoratív értelemben használjuk, akkor olyan eszközökkel élünk, amelyek az anyag szövegezésében, képi világában, címében, mondanivalójában az érzelmekre hatnak”.

photo_camera Forrás: TV2 Tények

Amikor megkérdezték tőle, hogy újra megcsinálnák-e a Tények „SOROS MEGÖLTE VOLNA AZ ANYJÁT” felirattal leadott anyagát, Kökény-Szalai Vivien egyből rávágra:  

Természetesen. 

Szerinte a pártállami kultúrpolitikát idézi, amikor egyesek meg akarják mondani, mi a televíziózásban a helyes és mi a helytelen, mi a jó és mi a rossz. „A törvényt be kell tartani, ezen túlmenően széles a mozgástér”- tette hozzá. Igaz, az utóbbi sem jön össze mindig:

A műsort Kökény-Szalai Vivien úgy értékelte, hogy „a Tények karakteres, bevállalós műsor, megvan a saját véleménye a világról, az, hogy ez egyeseknek nem tetszik, azzal semmi baj. A szólásszabadság és a sajtószabadság azonban minden szereplót megillet, nem csak a média egy részét”. Szerinte kettős mércét alkalmaznak velük szemben.

Elmondta azt is, hogy a külföldi csatornák közül a Fox News áll hozzá a legközelebb, amikor megújították a Tényeket, ez a híradó volt az, amit szerettek volna követni.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.