Andy Vajna vásárolhatja meg a Kisalföldet, a Délmagyarországot és a Borsot

A Médiatanács július 25-i ülésének napirendje alapján ír arról Magyar Nemzet, hogy az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft. veheti meg a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t. A lap úgy tudja, hogy a Vajnához köthető cég már előzetes szakhatósági hozzájárulást is kért a tranzakcióhoz. 

Ezzel újabb két fontos megyei lap kerül a Fidesz holdudvarába. Már ősszel lehetett hallani arról, hogy idővel kormányközeli kezekbe kerülhet a lapkiadó, Habony Árpád és a Mediaworks révén 13 megyei lapot már birtokló Mészáros Lőrinc neve is felmerült. Végül vélhetően épp azért nem Mészáros lett a befutó, mert egy ekkora összefonódást már a GVH sem hagyhatott volna szó nélkül. 

Avalue Befektetési Kft.-t csak áprilisban alapították, és tevékenységi köre alapján semmi nem utalt arra, hogy a médiapiacra készültek volna. 

A fenti térképen a megyei lapok piacát látni. Sárgával azokat a megyéket látni, ahol jelenleg az osztrák Russmedia adja ki a napilapokat, de a hírek szerint már erre a portfólióra is szemet vetett a Fidesz

Arról, hogy milyen szerepe van a megyei lapoknak a Fidesz propagandaháborújában, nemrég nagyon részletesen írtunk

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.