Andy Vajna vásárolhatja meg a Kisalföldet, a Délmagyarországot és a Borsot

2017 július 27., csütörtök 9:26
211

A Médiatanács július 25-i ülésének napirendje alapján ír arról Magyar Nemzet, hogy az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft. veheti meg a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t. A lap úgy tudja, hogy a Vajnához köthető cég már előzetes szakhatósági hozzájárulást is kért a tranzakcióhoz. 

Ezzel újabb két fontos megyei lap kerül a Fidesz holdudvarába. Már ősszel lehetett hallani arról, hogy idővel kormányközeli kezekbe kerülhet a lapkiadó, Habony Árpád és a Mediaworks révén 13 megyei lapot már birtokló Mészáros Lőrinc neve is felmerült. Végül vélhetően épp azért nem Mészáros lett a befutó, mert egy ekkora összefonódást már a GVH sem hagyhatott volna szó nélkül. 

Avalue Befektetési Kft.-t csak áprilisban alapították, és tevékenységi köre alapján semmi nem utalt arra, hogy a médiapiacra készültek volna. 

A fenti térképen a megyei lapok piacát látni. Sárgával azokat a megyéket látni, ahol jelenleg az osztrák Russmedia adja ki a napilapokat, de a hírek szerint már erre a portfólióra is szemet vetett a Fidesz

Arról, hogy milyen szerepe van a megyei lapoknak a Fidesz propagandaháborújában, nemrég nagyon részletesen írtunk

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt