Andy Vajna vásárolhatja meg a Kisalföldet, a Délmagyarországot és a Borsot

media
2017 július 27., 09:26
comments 206

A Médiatanács július 25-i ülésének napirendje alapján ír arról Magyar Nemzet, hogy az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft. veheti meg a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t. A lap úgy tudja, hogy a Vajnához köthető cég már előzetes szakhatósági hozzájárulást is kért a tranzakcióhoz. 

Ezzel újabb két fontos megyei lap kerül a Fidesz holdudvarába. Már ősszel lehetett hallani arról, hogy idővel kormányközeli kezekbe kerülhet a lapkiadó, Habony Árpád és a Mediaworks révén 13 megyei lapot már birtokló Mészáros Lőrinc neve is felmerült. Végül vélhetően épp azért nem Mészáros lett a befutó, mert egy ekkora összefonódást már a GVH sem hagyhatott volna szó nélkül. 

Avalue Befektetési Kft.-t csak áprilisban alapították, és tevékenységi köre alapján semmi nem utalt arra, hogy a médiapiacra készültek volna. 

A fenti térképen a megyei lapok piacát látni. Sárgával azokat a megyéket látni, ahol jelenleg az osztrák Russmedia adja ki a napilapokat, de a hírek szerint már erre a portfólióra is szemet vetett a Fidesz

Arról, hogy milyen szerepe van a megyei lapoknak a Fidesz propagandaháborújában, nemrég nagyon részletesen írtunk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.