Andy Vajna vásárolhatja meg a Kisalföldet, a Délmagyarországot és a Borsot

A Médiatanács július 25-i ülésének napirendje alapján ír arról Magyar Nemzet, hogy az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Avalue Befektetési Kft. veheti meg a Délmagyarországot, a Kisalföldet és a Borsot kiadó Lapcom Kiadó Zrt.-t. A lap úgy tudja, hogy a Vajnához köthető cég már előzetes szakhatósági hozzájárulást is kért a tranzakcióhoz. 

Ezzel újabb két fontos megyei lap kerül a Fidesz holdudvarába. Már ősszel lehetett hallani arról, hogy idővel kormányközeli kezekbe kerülhet a lapkiadó, Habony Árpád és a Mediaworks révén 13 megyei lapot már birtokló Mészáros Lőrinc neve is felmerült. Végül vélhetően épp azért nem Mészáros lett a befutó, mert egy ekkora összefonódást már a GVH sem hagyhatott volna szó nélkül. 

Avalue Befektetési Kft.-t csak áprilisban alapították, és tevékenységi köre alapján semmi nem utalt arra, hogy a médiapiacra készültek volna. 

A fenti térképen a megyei lapok piacát látni. Sárgával azokat a megyéket látni, ahol jelenleg az osztrák Russmedia adja ki a napilapokat, de a hírek szerint már erre a portfólióra is szemet vetett a Fidesz

Arról, hogy milyen szerepe van a megyei lapoknak a Fidesz propagandaháborújában, nemrég nagyon részletesen írtunk

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.