Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter pillangón

A női 200 méteres pillangóúszás szerda esti elődöntőjében Hosszú Katinka és Szilágyi Liliána ugyanabban a futamban, egymás melletti pályán magabiztos úszással jutott döntőbe. A lassan kezdő Hosszú 3., a túl gyorsan induló Szilágyi 4. lett a célban, így összességében a 6. és a 7. legjobb idővel kerültek döntőbe.

Hosszú Katinka (b) és Szilágyi Liliána a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna ArénábanFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A döntőben Szilágyi Liliána az egyes, Hosszú Katinka a hetes pályán úszott. Az első 50 méteren másodikként fordult Hosszú, de aztán átvette a vezetést, és 100-nál már egyértelműen vezetett. Szilágyi ekkor utolsó volt. 150-nél Hosszú már a 3. volt, Szilágyi pedig 7.

Végül Hosszú 3. helyen futott be, Szilágyi Liliána pedig 7. lett.

(Hosszú edzőjét, az őrjöngő Shane Tusupot természetesen bevágták az adásba úszás közben, ki lehet pipálni a bingón.)

A végeredmény:

  1. Mireia Belmonte (Spanyolország) 2:05.26
  2. Franziska Hentke (Németország) 2:05.39
  3. Hosszú Katinka (Magyarország) 2:06.02
  4. An Sze Hjon (Dél-Korea) 2:06.67
  5. Csang Jü-fej (Kína) 2:07.06
  6. Haszegava Szuzuka (Japán) 2:07.43
  7. Szilágyi Liliána (Magyarország) 2:07.58
  8. Csou Ji-lin (Kína) 2:07.67 
A harmadik helyezett Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás döntője utánFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A 28 éves bajai Hosszú Katinka 2009 és 2013 után harmadszor szerzett vb-érmet ebben a számban, és a mostani vébén a magyar csapat 4. érmét gyűjtötte be: vasárnap a 4x100 méteres gyorsváltó lett harmadik, hétfőn Hosszú védte meg címét 200 méter vegyesen, szerdán pedig Cseh László lett második 200 méter pillangón.

Később Hosszú csapatban 4×200 méter gyorsváltóban Késely Ajnával, Jakabos Zsuzsannával és Verrasztó Evelynnel együtt hatodik lett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.