Itt az OFFICIAL™ Vizesvébé-bingó

sport
2017 július 26., 06:21
comments 195

A világ összes sporteseménye kitermeli a maga unalmas, szórakoztató vagy éppen felháborító közhelyeit. A labdára panaszkodó kapusok, csúnya mezek, hülyeséget beszélő kommentátorok, fogalmatlan bírók - szóval minden, amitől egy sportesemény több tud lenni egy szimpla sporteseménynél. Így van ez a budapesti úszóvilágbajnoksággal is.

Az OFFICIAL™ Vizesvébé-bingó segít neked, kedves M4-bámuló sportbarát, hogy a legunalmasabb 800 gyors-előfutamot és vízilabda-helyosztót is végig tud izgulni. A szabályok nagyon egyszerűek:

  1. Nyomtasd ki a fenti táblázatot!
  2. Bámuld minél többet a vébét, de a közmédiában ám, és amikor találkozol valamelyik, a táblázatban említett jelenséggel, pipáld ki a megfelelő négyzetet!
  3. Ha mind a 25 négyzetet sikerült kipipálnod, te is akkora győztese vagy a világbajnokságnak mint Hosszú Katinka.

SEGÍTSÉG A PIPÁLÁSHOZ

1. SHANE TUSUPOT MUTATJÁK

Ki gondolta volna, hogy mi magyarok rendezünk egy világbajnokságot, hogy a magyar versenyzők a magyar szurkolók előtt nyerhessenek, és erre a magyar közszolgálati csatorna pont egy amerikai edzőből csinál hőst?

2. NYERNEK A SZERBEK

:-(

3. CZENE SZAKKOMMENTÁTOR SZEXISTA

A közmédia úszóközvetítéseinek eddig két szakkomentátora volt: Verrasztó Zoltán és Czene Attila. Az előbbi közérthetően mond el olyan információkat, mint hogy mi a különbség a különböző mellúszó-lábtempók között, az utóbbi meg olyan bölcsességekkel szórakoztatja a nézőket, hogy „egy 15 éves lány még hallgat a férfiakra, ezért jó velük együtt dolgozni”.

4. TE VESZED ELŐBB ÉSZRE

Például azt, hogy a 200 vegyes döntőjében 50 méternél kiállt a versenyből a Hosszú Katinka mellett úszó közvetlen ellenfele. Vagy bármi mást, ami ifj. Knézy Jenőnek - aki ezért kapja a pénzét és a helyszínen ül - késve, vagy egyáltalán nem tűnik fel.

5. „KATKA”

A bizalmaskodó bennfenteskedés egyik legidegesítőbb megnyilvánulása a riporterek szájából. Nagyon érdekes egyébként, hogy tetszőleges magyar riporter, ha még nincs izgalmi állapotban, a magyar férfi úszókat vezeték- a nőket keresztnevükön nevezi, Ha viszont verseny közben felizgul, akkor a férfiaknál jöhet a keresztnév, nőknél meg a Zsu, a Bogi és a Katka.

6. A HULLAFÁRADT ÚSZÓ OKOSABB ÉS ÖSSZESZEDETTEBB A RIPORTERNÉL

Nem tűnik a világ legbonyolultabb feladatának feltenni két, legfeljebb három kérdést a verseny után az öltöző felé ballagó úszóknak. De valahogy mégsem mindig sikerül.

7. ÜRES SZÉK

Ilyen nincs, ezt soha nem fogod kipipálni.

8. „DE KIT ÉRDEKELNEK ITT A TÖBBIEK”

Talán hihetetlen, de sokan vannak akiket bizony nem csak az érdekel, hogy a magyar versenyző hanyadik helyen végez, hanem például az is, hogy ki nyer egy versenyt. Őket nem kellene ilyen rikoltozással idegesíteni.

9. POLITIKUS DÍJÁTADÓ

A politikus urak összedobták erre a szép látványosságra, hát természetes, hogy Balog Zoltán adhassa át az aranyérmet Hosszú Katinkának! Reméljük látunk még más miniszter urat is a képernyőn.

10. ÚRISTEN MIGRÁNSERŐSZAK!!!!

Ahogy az már a tavalyi foci-EB alatt kiderült, a közmédia nem hagyja kihasználatlanul azt a néhány órát, amikor valaki tényleg őket nézi. Semmi nem tud úgy visszarántani a valóságba két érdektelen előfutam között, mint egy ízes migránsozás a „hírekben”.

11. LEMARADUNK EGY VERSENY ELEJÉRŐL

Azt hinnéd ilyen nincs, de már megtörtént. És mivel egy magyar érem miatti ujjongás miatt maradtunk le egy érdekes verseny egy részéről, jó eséllyel lesz is még ilyen.

12. „CSIBÉSZSÉG”

Ezt olyankor kell mondani vízilabdaközvetítés közben, amikor egy magyar játékos olyasmit követ el, amit ha az ellenfél engedne meg magának, egy emberként ordítanánk, hogy ROHADT SZEMÉT CSALÓ!!!

13. ORBÁN VIKTOR

Már a megnyitón is többet mutatták, mint bármelyik magyar sportolót.

14. TOTÁLKÉSZ NYILATKOZAT

Olyan magasságokig még nem jutottunk el, mint Szilágyi Liliána Rióban, de a csodabronzot szerző 4x100-as férfi gyorsváltó azért kollektíve nagyon odatette magát. Még sok ilyet!

15. CZENE SZAKKOMMENTÁTOR RASSZISTA

„Kim Kung, vagy nem tudom, hogy hívjak” és további ehhez hasonló beszólások, különös tekintettel az ázsiai úszókra.

16. DÍJÁTADÓ TÚLTOLÁSA

Egyszer még ott lesz a hungarikumok között a sportriporter, akinek az éremosztás jobban tetszik, mint maga a sportesemény.

17. „ÚRISTEN A MAGYAROKNAK DRUKKOLNAK”

Ez egy Magyarországon megrendezett sportesemény, amin a külföldi delegációkon és a külföldi sportolók rokonain kívül nem nagyon van más, mint magyar drukker. Felesleges öt percenként ujjongani ezen.

18. SHANE TUSUPOT VERSENY KÖZBEN MUTATJÁK

Aki már látott olyat, hogy egy 200 méteres, 2 percig tartó úszóverseny élő közvetítése közben kétszer is kisebbre veszik a verseny képét, hogy bevágják mellé az edzőt, szóljon mindenképpen.

19. IFJ. KNÉZY JENŐ TELJESEN ELVESZÍTI A FONALAT

Csak olyan pillanatnál ér pipálni, amikor egyszerre nem érti, hogy mi történik, és ad ki a néző számára értelmezhetetlen hangokat.

20. IRON LADY-REKLÁM

Shane Tusup és Hosszú Katinka majdnem olyan jól tudnak reklámozni, mint úszni. Nem csak baseballsapkánál, hanem minden, a kamerába beletolt Iron Lady-terméknél lehet pipálni.

21. TOTÁLIS FÉLREFORDÍTÁS

A külföldi úszók rövid nyilatkozataival folyamatosan rendkívüli dolgokat követnek el az élő közvetítés szinkrontolmácsai.

22. „SZÁZ PILLE”

A létező legmodorosabb szóösszetétel, ami nélkül magyar sportriporter képtelen úszóbajnokságot lehozni. 50 és 200 pillangó becézésénél is jár a pont.

23. CZENE SZAKKOMMENTÁTOR SZEXISTA ÉS RASSZISTA

Össze fog jönni egy kínai úszónőnél. Valami „hú de csinos ez a Ling Long, vagy hogy hívják” lehet a nyerő kombináció.

24. „A BÍRÓKRA NEM PANASZKODHATUNK”

Amit akkor kell mondani vízilabdaközvetítés közben, amikor a világ legbírófüggőbb sportjában egészen nyilvánvalóan a házigazda magyaroknak fújnak.

25. ESZEDBE JUT, MENNYIBE KERÜLT EZ AZ EGÉSZ

;-)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.