Nem kap több munkát a külügytől a Tusványoson tiltakozó nőt bántalmazó férfi

bűnügy
2017 július 27., 07:19
comments 229

A Hír TV kérdezte meg Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy a jövőben is fogja-e a konzulátus alkalmazni azt a fotósként dolgozó férfit, aki Tusványoson a hajánál fogva rántott le a földre egy fiatal nőt, mert fütyülni merészelt Orbán Viktor beszéde alatt. 

 „Nem fogjuk a továbbiakban foglalkoztatni, ez teljesen egyértelmű. Amit az említett személy tett, az az én számomra teljes mértékben elfogadhatatlan, úgyhogy a konzulátus természetesen a jövőben nem fogja alkalmazni semmilyen munkára” – mondta el ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter. 

Már a bántalmazás napján kiderült, hogy a támadó a csíkszeredai magyar főkonzulátus egyik munkatársának a férje, aki maga is szokott fotózni a konzulátus számára. A férfi aznap Facebook-oldalán elnézést kérve elfogadhatatlannak nevezte a cselekedetét. A megtámadott lövétei nő közölte, hogy nem tesz feljelentést. Ő amúgy saját elmondása szerint Orbán Viktor legnagyobb rajongója volt, amíg a miniszterelnök az oroszok felé nem fordult. 

Az ügy miatt megszólalt az RMDSZ Nőszövetségének vezetője, Csép Andrea, aki sajnálatosnak nevezte, hogy senki nem állt ki a Tusványoson bántalmazott nő mellett. 

Természetesen hozzászólt a kérdéshez a Fidesz arca, Németh Szilárd is, aki elmondta, hogy szerinte senkit sem bántottak Orbán beszéde alatt, mert ő nem emlékszik ilyesmire. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.