A Dél-alföldi Közlekedési Központ szerint is tök oké, ha a busz 12 álló utassal szeli át a fél országot

Pénteken írtunk arról, hogy olvasónk, Matilda a Volánbusszal Budapestről Pécsre menet kénytelen volt a folyosón kuporogva utazni (még az autópályán is), hiába vett helyjegyet.

Matilda (a képen a kinyomtatott helyjegyével) ülő emberek között kuporogva, álló emberek között volt kénytelen órákig zötykölődni, az autópályán is.Fotó: Garland Matilda

A cikk után egy másik olvasónk, Veronika is jelezte, hogy hasonlóan járt, csak éppen a Dél-alföldi Közlekedési Központ utasaként, amikor Bajára utazott, a halászléfőző fesztivál hétvégéjén.

Ő is ülőjeggyel volt kénytelen állva utazni, a busz pedig tömött volt, kb. 10-12 ember állt. A busz itt nem autópályán ment, az első megállója Kalocsa volt, körülbelül 2 óra út után, sokáig álltak az utasok, Veronika egy lánnyal felváltva állt és ült, egymásnak adták át a helyet.

Veronika panaszt is tett, amire a DAKK Zrt. vezérigazgató-helyettese és a forgalmi igazgatója közös, hivatalos választ adott: eszerint minden rendben, szabályosan ment.

Fotó: Veronika, olvasónk

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.