Budapesti népszavazást kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd a mobilgát ellen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Együtt és a Párbeszéd pártok közösen népszavazási kezdeményezést adtak be a római-párti mobilgát megépítése ellen, jelentették be csütörtökön.

Azt akarják elérni, hogy a főváros helyezze hatályon kívül a gátépítésről szóló határozatát, és a gátat inkább beljebb, a Nánási útnál építsék meg, hogy ne a partot csúfítsa el a védmű.

Az aláírásokat legkésőbb októbertől lehet gyűjteni, ha a pártok kérdése átmegy az illetékes szerveken. A két párt úgy számol, hogy az országgyűlési választással egyszerre lehetne megtartani a budapesti népszavazást.

A gáttal sokat foglalkoztunk, az építkezés ellenzői szerint az építmény fölöslegesen tenné tönkre a romantikus Duna partot, és csak azoknak az ingatlanosoknak lenne jó, akik tiltott területre építettek lakóházakat. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.