Budapesti népszavazást kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd a mobilgát ellen

Az Együtt és a Párbeszéd pártok közösen népszavazási kezdeményezést adtak be a római-párti mobilgát megépítése ellen, jelentették be csütörtökön.

Azt akarják elérni, hogy a főváros helyezze hatályon kívül a gátépítésről szóló határozatát, és a gátat inkább beljebb, a Nánási útnál építsék meg, hogy ne a partot csúfítsa el a védmű.

Az aláírásokat legkésőbb októbertől lehet gyűjteni, ha a pártok kérdése átmegy az illetékes szerveken. A két párt úgy számol, hogy az országgyűlési választással egyszerre lehetne megtartani a budapesti népszavazást.

A gáttal sokat foglalkoztunk, az építkezés ellenzői szerint az építmény fölöslegesen tenné tönkre a romantikus Duna partot, és csak azoknak az ingatlanosoknak lenne jó, akik tiltott területre építettek lakóházakat. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.