Budapesti népszavazást kezdeményezett az Együtt és a Párbeszéd a mobilgát ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Együtt és a Párbeszéd pártok közösen népszavazási kezdeményezést adtak be a római-párti mobilgát megépítése ellen, jelentették be csütörtökön.

Azt akarják elérni, hogy a főváros helyezze hatályon kívül a gátépítésről szóló határozatát, és a gátat inkább beljebb, a Nánási útnál építsék meg, hogy ne a partot csúfítsa el a védmű.

Az aláírásokat legkésőbb októbertől lehet gyűjteni, ha a pártok kérdése átmegy az illetékes szerveken. A két párt úgy számol, hogy az országgyűlési választással egyszerre lehetne megtartani a budapesti népszavazást.

A gáttal sokat foglalkoztunk, az építkezés ellenzői szerint az építmény fölöslegesen tenné tönkre a romantikus Duna partot, és csak azoknak az ingatlanosoknak lenne jó, akik tiltott területre építettek lakóházakat. (MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.