Alig 28 év alatt érkezett meg egy levél Szocsiból Prágába

2017 augusztus 4., péntek 9:59

Huszonnyolc év után kézbesítettek egy Szocsiban feladott levelet egy prágai címre. A küldeményt, amely 22 évvel a címzett halála után ért célba, a pelhrimovi Rekordok és Furcsaságok Múzeumában állították ki.

Az egykori szovjet üdülőhelyen 1989. március 7-én feladott levelet idén kapta meg a 64 éves Ivan Hanus, akinek rég elhunyt édesanyja volt a címzett.

„A távolság Prága és Szocsi között 2599 kilométer. A levél 28 év és 19 nap, vagyis 10 246 nap alatt ért Prágába. Ha egy teknősbéka vitte volna óránkénti 500 méteres sebességgel, a kézbesítés 216,5 napot vett volna igénybe. Ha a teknős csak napi nyolc órát dolgozott volna, akkor 649 nap alatt kézbesítette volna a levelet, ami még így is tizenötször gyorsabb lett volna, mint a posta” - mondta Miroslav Marek múzeumigazgató.

Sok évvel ezelőtt Ivan Hanus szülei Szocsiban barátkoztak össze a levél feladójával, egy orosz orvosnővel. Visszatérésük után rendszeresen váltottak leveleket, és meg is látogatták egymást. A most tavasszal kézbesített levélben a feladó a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötte a címzettet. (MTI)