Товарищ Путин elment horgászni a Bajkál-tóra, és látta, hogy a вода bizony néhol nagyon загрязнена

külföld
2017 augusztus 05., 07:49
comments 94

Vlagyimir Putyin orosz elnök kihasználja a nyarat, horgászni ment a szibériai Bajkál-tóra, oda érkezve azonban megrökönyödve tapasztalta, hogy az UNESCO által is védett tó vize

néhol sajnos nagyon szennyezett.

Putyin arra hívta fel az oroszok figyelmét, hogy a világ legmélyebb és legöregebb tava nem csak a környéken élőké, és még csak nem is kizárólag az oroszoké, hanem a Föld minden lakójáé, ezért mindenki feladata vigyázni a tisztaságára. Ez az ügy az elnök szerint az orosz kormány egyik prioritása is.

Putyin gyakran karol fel természetvédelmi ügyeket, az elnök imidzsének része, hogy a természet megóvását nagyon a szívén viseli. Gyakran követ jeladóval felszerelt bálnákat vagy fokozottan védett tigriseket, és sokszor beszél az orosz természeti kincsek megóvásáról. Évekkel ezelőtt még a Bajkál-tóba is lemerült egy mini tengeralattjáróval.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint az orosz családok felének épp csak élelemre és ruhára telik a pénzéből.
photo_camera Putyin horgászik egy szibériai tavon. Fotó: Aleksey Nikolskyi/Sputnik

Putyin azonban közbenjárt egy Bajkál-parti üzem nyitva tartásáért is, holott a gyár a térség egyik legnagyobb szennyezője, és pont a Bajkál-tó tisztaságáért küzdő aktivisták akarták bezáratni vagy legalább elköltöztetni. Sőt, az orosz törvények értelmében 2013-ban külföldi támogatásai miatt idegen ügynöknek bélyegezték a legnagyobb civilszervezetet, ami a Bajkál-tó tisztaságáért küzdött, így a csoportnak 2016-ban be is kellett szüntetni a tevékenységét.

Az elnök most a helyi hatóságokat szólította fel, figyeljenek jobban arra, hogy ne kerüljön kezeletlen szennyvíz a tóba, aminek élővilága már most is szenved a háztartási hulladéktól és a mezőgazdasági vegyszerektől. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.