Bevonták a reptéri kártyáját, nem dolgozhat többet a Liszt Ferencen a Véres Turkáló

közlekedés
2017 augusztus 07., 15:28
comments 145

Bevonták a repülőtéri belépőkártyáját annak a rakodómunkásnak, akit a rendőrség a 444 két cikke nyomán kapott el villámgyors nyomozás végén.

Pénteken írtam meg, hogy egy Londonban élő magyar nő, miután a magyarországi esküvője után férjével együtt visszarepült Budapestről, a bőröndje felnyitása után minden ruhát és tárgyak undorítóan összevérezve talált benne. Az utas logikus módon arra gyanakodott, hogy vagy a budapesti, vagy a londoni reptéren nyúlhatott bele egy sebesült kezű tolvaj a csomagjába.

link Forrás

Az első cikk publikálása után nem sokkal újabb utas jelentkezett nálam ugyanarról a járatról, akinek szintén összevérezték a cuccait. Ő a londoniakra gyanakodott, mert ott ellenőrizték a csomagját.

Vasárnapra azonban kiderült, hogy mégis Budapesten kell keresni a bűnöst: a reptéri rendőrök a 444 cikkét látva hivatalból nyomozni kezdtek azonnal, és 48 órán belül megtalálták az akkor szolgálatban lévő négy rakodómunkás közül azt, akinak sebes volt a keze, a 46 éves Sz. Jánost.

Friss információnk szerint a kihallgatott férfi beismerhette a dolgot vagy bizonyító erejű videófelvétel is készülhetett róla, mivel a reptér már most, a nyomozás teljes befejezése előtt megvonta tőle a belépőkártyát. 

Tudomásunk szerint a légitársaságok különböző módokon harcolnak a renoméjukat tépázó csomaglopások ellen: a British Airways és az Emirates pédául bekamerázza a gépei csomagterét is, a Liszt Ferencen pedig akad olyan légitársaság, ami azért fizet egy videós cégnek, hogy azok minden egyes gépbe való berakodást lefilmezzenek. 

Információnk szerint a két véres bőrönd egyike nem eleve feladott poggyász, hanem olyan kabincsomag volt, ami a csomagtartók megtelése miatt már a gépnél, felszállás előtt vittek át az utastérből a csomagtérbe. Az ilyen esetekben a kavarodás miatt sokkal nagyobb a lopás esélye, ezért utasként résen kell lenni és kivenni az értékes tárgyakat az úticsomagunkból. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.