Mészáros Lőrinc lánya és új férje jachtoznak az Adrián

Az elmúlt két hétben többször is kikötött a horvátországi Cres szigeten az Artemy nevű luxusjacht, amin tavaly Mészáros Lőrinc vagánykodott, és ami Splitben Ghaith Pharaon Le Pharaon nevű hajója mellett parkolt. Az Artemyn most a Magyar Narancs szerint a felcsúti polgármester lányát, Homlok-Mészáros Ágnest, és újdonsült férjét, Homlok Zsoltot látták.

A lap azt írja, Mészárosék le is takarták a kikötőben az Artemy nevét, jó eséllyel azért, hogy az arra járó magyarok ne ismerhessék fel a hajót.

Mivel tavaly a hajókba kötelezően beépített GPS-nyomkövetés alapján a magyar média többször is kényelmetlen helyzetben azonosította az Artemy-t (például Pharaon jachtja mellett), idén már kikapcsolták az automatikus helymeghatározó rendszert. A Magyar Narancs szerint azonban ezt a hajózási szabályok alapján nem tehetnék meg, hiszen hazai vizeken kívül azt mindig bekapcsolva kellene tartani, az Artemy pedig máltai zászló alatt hajózik, ezért a horvát partok nemzetközi víznek számítanak a hajó számára.