Uljukajev azt mondja, hamis vádat koholtak ellene, kizárólag a Rosznyefty-vezér tanúvallomására támaszkodva

2017 augusztus 16., szerda 9:16
8

A korrupció miatt perbe fogott Alekszej Uljukajev volt orosz gazdaságfejlesztési miniszter szerdán a bíróságon azzal vádolta az állami többségű Rosznyefty olajvállalat vezetőjét és az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (FSZB), hogy provokációval vették rá kenőpénz elfogadására, és koholt vádak alapján állíttatták a törvényszék elé.

A volt miniszter az érdemi bírósági tárgyalásának első napján azt mondta:

„Kiprovokálták a megvesztegetést (Igor) Szecsin (a Rosznyefty vezérigazgatója) szándékosan hamis feljelentése nyomán, ennek alapján pedig hamis vádat koholtak, kizárólag az ő tanúvallomására támaszkodva.”

Uljukajev tagadta a vádat, miszerint 2 millió dollár kenőpénzt fogadott el azért cserébe, hogy tavaly hozzájárult, hogy a Basnyefty olajvállalatatot felvásárolja a Rosznyefty.

Alekszej Uljukajev Fotó: Nikita Shvetsov/Anadolu Agency

A rendszerváltás óta ez az első eset Oroszországban, hogy a szövetségi kormány aktív tagja ellen büntetőeljárását indítottak. Itt írtunk arról, hogy miért tűnik az eljárást koncepciós pernek. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt