A BKV valóban keresi a buszsofőrt, aki fotót posztolt a 45 fokos sofőrfülkéről, de csak mert kötelességük utánajárni, melyik buszon keletkezett a probléma

közlekedés
2017 augusztus 18., 10:58
comments 277

Csütörtökön írtunk arról, hogy a Népszava információi szerint a BKV-nál nagy erőkkel keresik azt a sofőrt, aki a múlt héten egy fotót tett közzé arról, hogy a tavaly vásárolt Modulo busz sofőrfülkéjében 45,3 fokot mért. 

Pénteken BKV Zrt. közleményt küldött, melyben azt írták, a vállalat illetékes szakterülete valóban próbálta megtudni, hogy melyik konkrét autóbuszon fordulhatott elő az eset, mivel a nyári kánikula alatt számos észrevétel érkezett az autóbuszok klímaberendezéseinek nem megfelelő működésével kapcsolatban.  

"Tekintettel arra, hogy a szóban forgó esetben egy új típusú autóbuszunk érintett, a hiba elhárítása érdekében kötelességünknek érezzük utánajárni, hogy melyik konkrét járművön jelentkezett a probléma."

 - írták. 

A közlemény kitér arra is, hogy a járművezető sajnos a légkondicionáló berendezés rendellenes működését nem jelezte a műszaki szolgálat részére,  

„ehelyett – véleményünk szerintünk nem a probléma megoldására fókuszálva – inkább az online médiában tette közzé azt. Ezt azért is gondoljuk sajnálatosnak, mert Vállalatunknál fontosnak tartjuk a „nyitott ajtók” elvének érvényesülését, ezzel párhuzamosan pedig arra ösztönözzük munkavállalóinkat, hogy javaslataikat, észrevételeiket nyugodt szívvel terjesszék az illetékes vezetőség elé.”

(Kicsit magas labda a „nyitott ajtók” elvének érvényesüléséről nem a felújított 3-as metrószerelvényekre gondolni.)

Ezért visszautasítják Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezet elnökének állítását, hogy hajtóvadászatot indítottak a fotó készítője után. 

Elmondták még, hogy fontos hangsúlyozni, a BKV Zrt. a rekordokat döntögető hőmérséklet mellett is mindent megtesz – az utasokat érintő hőterhelés csökkentésén túl – azért, hogy a társaság dolgozói számára a rendkívüli hőségben elviselhetőbb legyen a munkavégzés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.