Hajdú Péter: Ha valakinek kétharmada van, minek egyeztetget?

2017 augusztus 29., kedd 11:21
309

A vártnál is erősebb lett Hajdú Péter 24.hu-s interjúja.

Hajdú többek között azt állítja, nem hinné, hogy a baráti körrel kapcsolatban van, hogy Orbán Viktor ötször is tegezős interjút adott neki. „Minden évben felvetődik, hogy legyen Orbán-interjú. Olyankor megkeressük a sajtóirodát, és kapunk egy hivatalos választ. Nem hívogatom se Habony Árpádot, se Lázár Jánost” – mondta. (Aki bármennyire is követi a magyar belpolitikát, az pontosan tudja, hogy Orbán évek óta nem ad interjút olyannak, aki akár kicsit is kemény kérdést feltehet neki.) Hajdú azt is mondja, hogy:

„Nem vagyok szervilis, de nem látok a politikai placcon alkalmasabb miniszterelnök-jelöltet Orbánnál.”

Fotó: Botos Tamás / 444

Az interjú legkeményebb része mégis az, amiből kiderül, Hajdú Péter hogyan gondolkodik politikáról/demokráciáról:

  • Arra a felvetésre, hogy az összes vidéki lap Orbán köreinek kezében van, azt mondja: „Ha egy bokszoló mindenkit kiüt, akkor az egy jó bokszoló, nem?”
  • Arra, hogy Orbánék mindent felvásárolnak és folyamatosan a javukra változtatják a játékszabályokat, így reagál: „Volt a baloldalnak is kétharmada. Miért nem voltak ilyen hatékonyak? Miért egymással voltak elfoglalva?”
  • Arra, hogy amikor kétharmados baloldali kormány volt, 4 évig egyezkedtek az ellenzékkel egy új alkotmányról, aztán nem is csinálták meg, ez a válasza: „Ha valakinek kétharmada van, minek egyeztetget?”
  • A mindenkit védő szabályok tiszteletéről pedig ezt mondja: „A gyenge királyt megeszik a földbirtokosok.”

Egyébként demokratának vallja magát, de szerinte nem kell mindenkivel egyeztetni, ha az ember céget vezet, és döntéseket hoz. Még jó, hogy ő csak céget vezet, és nem egy országot. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt