Hajdú Péter: Ha valakinek kétharmada van, minek egyeztetget?

Média
2017 augusztus 29., 11:21
comments 296

A vártnál is erősebb lett Hajdú Péter 24.hu-s interjúja.

Hajdú többek között azt állítja, nem hinné, hogy a baráti körrel kapcsolatban van, hogy Orbán Viktor ötször is tegezős interjút adott neki. „Minden évben felvetődik, hogy legyen Orbán-interjú. Olyankor megkeressük a sajtóirodát, és kapunk egy hivatalos választ. Nem hívogatom se Habony Árpádot, se Lázár Jánost” – mondta. (Aki bármennyire is követi a magyar belpolitikát, az pontosan tudja, hogy Orbán évek óta nem ad interjút olyannak, aki akár kicsit is kemény kérdést feltehet neki.) Hajdú azt is mondja, hogy:

„Nem vagyok szervilis, de nem látok a politikai placcon alkalmasabb miniszterelnök-jelöltet Orbánnál.”

Hajdu Péter 2016-ban
photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

Az interjú legkeményebb része mégis az, amiből kiderül, Hajdú Péter hogyan gondolkodik politikáról/demokráciáról:

  • Arra a felvetésre, hogy az összes vidéki lap Orbán köreinek kezében van, azt mondja: „Ha egy bokszoló mindenkit kiüt, akkor az egy jó bokszoló, nem?”
  • Arra, hogy Orbánék mindent felvásárolnak és folyamatosan a javukra változtatják a játékszabályokat, így reagál: „Volt a baloldalnak is kétharmada. Miért nem voltak ilyen hatékonyak? Miért egymással voltak elfoglalva?”
  • Arra, hogy amikor kétharmados baloldali kormány volt, 4 évig egyezkedtek az ellenzékkel egy új alkotmányról, aztán nem is csinálták meg, ez a válasza: „Ha valakinek kétharmada van, minek egyeztetget?”
  • A mindenkit védő szabályok tiszteletéről pedig ezt mondja: „A gyenge királyt megeszik a földbirtokosok.”

Egyébként demokratának vallja magát, de szerinte nem kell mindenkivel egyeztetni, ha az ember céget vezet, és döntéseket hoz. Még jó, hogy ő csak céget vezet, és nem egy országot. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.