Tömegével menekülnek a burmai muzulmánok, ezrek ragadtak betegen az erdőben

Humanitárius katasztrófát okozott a burmai (mostani nevén mianmari) kormány brutalitása. A buddhista többségű országban teljesen jogfosztottan élnek a muzulmánok, akik a rohingya kisebbséghez tartoznak. 

Mintegy 1,1 millió rohingyának nincs állampolgársága, a kormány illegális migránsoknak tekinti őket, annak ellenére, hogy évszázadok óta ugyanott élnek. Az utóbbi hetekben rohingya felkelők megrohamoztak néhány rendőrségi posztot, mire válaszul a hadsereg civilekre támadt: falvakat gyújtanak fel, sokakat megöltek, a túlélőket pedig elűzik.

Rohingya menekülteket próbál elzavarni egy bangladesi határőr.Fotó: Rehman Asad/NurPhoto

A múlt héten legalább 18 ezer rohingya menekült át a szomszédos Bangladesbe, ahová az elmúlt 20 évben már 400 ezren érkeztek. A rendkívül szegény Banglades közölte, hogy nem bír már több embert befogadni és pénteken lezárták a határt. 

A határ mentén az esőerdőben ezrek várakoznak, sokan súlyosan sérültek és betegek közülük, és ellátás nélkül tengődnek, próbálnak átjutni a túloldalra. A rohingyák elleni hadjáratról itt írtunk részletesen. (reuters)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.