Lázár: A foci sok mindent fölülír, ezzel kapcsolatban van véleményem, de azt inkább megtartom magamnak

2017 szeptember 4., hétfő 14:48
86

Augusztus elsején jelentette be a Ferencváros, hogy a jövőben a Heineken gyártja, és forgalmazza a Fradi-sört. Kubatov Gábor klubelnök akkor azt mondta, hogy

"a Heinekennek is az a célja, hogy Magyarországon piacvezető legyen. Nekünk is az a célunk, hogy bajnokok legyünk."

A megállapodásról megkérdezte az mfor.hu Lázár Jánost, a Csíki Sör nagy védelmezőjét, aki még Csíkszentmártonba is elutazott, hogy megigya élete második pohár sörét, hogy ezzel védje meg a "magyar vállalkozást egy nagy multinacionális vállalkozástól, amely a hatalmát fitogtatja." A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint

"a foci sok mindent fölülír, ezzel kapcsolatban van véleményem, de azt inkább megtartom magamnak. Nyilván a futballklubnak kell eldöntenie, hogy mi és mennyit ér."

Fotó: Veres Nándor/MTI

"Meglátjuk, hogy marad-e rajta vörös csillag," tette hozzá Lázár. Hiába sikerült megállapodnia a Csíki Sör gyártójának a romániai Heinekennel, a miniszter nem vonta vissza javaslatát, ami szigorítaná az önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát: betiltaná a vörös csillagot a termékeken. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt