Putyin díszpolgárrá választása miatt lemond professor emeritusi címéről Vajda Mihály

oktatás
2017 szeptember 04., 09:32
Vajda Mihály
photo_camera Fotó: youtube / LTV Projekt

Pont egy hete, hogy a Debreceni Egyetem szenátusa 90 százalékos többséggel díszpolgárává választotta Vlagyimir Putyint. 

Nem ez volt az első stréber cselekedete a tanintézménynek: a Debreceni Egyetem volt az is, amelyik felszólította saját magát, hogy ne legyen szolidáris a CEU-val. Az elsöprő többség nem vonatkozott az összes tanszékre: az Alkotmányjogi Tanszék például elhatárolódott a döntéstől, mert az autokraták magasztalása ellentétes mindennel, amit képviselnek. 

Most Vajda Mihály Széchenyi-díjas magyar filozófus, az MTA rendes tagja állt ki a lépés ellen Facebook-oldalán, és lemondott címéről: 

"Igen Tisztelt Rektor Úr!

Sajnálattal közlöm, hogy professor emeritus-i címemről kénytelen vagyok lemondani. Nem szeretnék fenntartani semmilyen kapcsolatot egy intézménnyel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára.

Tisztelettel

Vajda Mihály"

(hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.