400 ezer turistának köszöni meg a bolgár kormány, hogy Bulgáriában nyaraltak

utazás
2017 szeptember 07., 17:10

A blogár idegenforgalmi minisztérium 400 ezer turistának küld képeslapot „Köszönjük, hogy Bulgáriát választotta!” felirattal és az ország két jelentős szimbóluma (a rilai ortodox kolostor meg a kazanlaki trák sír) látképével.

A 400 ezer címzettet véletlenszerűen választják ki a szállodák nyilvántartásából azok közül, akik július végéig jártak Bulgáriában. A levelezőlapot Nikolina Angelkova miniszter írta alá, mivel – mint mondta – személyesen is szeretné kifejezni háláját mindazoknak, akik a hazáját választották úti célul. (Ez mondjuk még mindig semmi a kormány nemzeti konzultációs köszönőkampányához képest.)

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök 2010. december 17-én Brüsszelben.
photo_camera Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök 2010. december 17-én Brüsszelben. Fotó: Jean-Christophe Verhaegen/FP

A bolgár turizmus most szárnyal, az országot 2017 első felében 5 millió külföldi turista kereste fel, 7,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az idegenforgalom adja a GDP 13 százalékát. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.