Aung Szan Szú Kjí csak félrebeszél, miközben rohingyákat mészárolnak le az országában

2017 szeptember 7., csütörtök 15:54
71

Mianmar külügyminisztere, az 1991-ben Nobel-békedíjjal kitüntetett Aung Szan Szú Kjí hosszú idő után megszólalt a rohingyák elleni hadjárattal kapcsolatban, ami mostanra népirtássá fajult, és gyakorlatilag megvédte a Mianmar északnyugati államában, Rakhinében zajló erőszak kormányzati kezelését.

Azt mondta, a kormánya az eddigi „legnagyobb kihívásával” néz szembe. „Egy kicsit észszerűtlen azt várni, hogy 18 hónap alatt megoldjuk a kérdést. A helyzet Rakhinében évtizedek óta ilyen. A gyarmati kor előtti időkben kezdődött” – mondta a Delhi-központú Asian News Internationalnek.

Aung San Suu Kyi búcsúbeszédet mond egy 2013-as mianmari nőkonferencián Fotó: Soe Than Win/AFP

Aung Szan Szu Csí azt mondta, a kormánynak „mindenkiről gondoskodnia kell, aki az országunkban van, függetlenül attól, hogy a mi állampolgáraink-e”. „A forrásaink nem olyan teljesek és megfelelőek, mint azt szeretnénk, de megtesszük, ami tőlünk telik, és biztosítani akarjuk, hogy mindenkit megillessen a törvény védelme” – mondta.

A brit Guardian szerdai állásfoglalása szerint vissza kell vonni Aung Szan Szú Kjí Nobel-békedíját a muszlim rohingya kisebbség elleni súlyos atrocitások eltűrése és elkendőzése miatt. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt