Elaknásítják a rohingya menekültek előtt az utat

A mianmari hadsereg taposóaknákat telepít a bangladesi határra - jelentette az Amnesty International.

Az utóbbi hetekben legalább 270 ezer rohingya nemzetiségű ember menekült el Mianmarból (korábbi nevén Burmából), mert a hadsereg módszeresen gyilkolni kezdte őket. 

A katonák faluról falura járva ölik és erőszakolják meg a muzulmán kisebbséghez tartozó lakosokat.

Rohingya menekülteket próbál elzavarni egy bangladesi határőr.Fotó: Rehman Asad/NurPhoto

Eddig akiknek sikerült időben elmenekülniük, azok Bangladesbe mentek. Most ezt az utat zárják le előttük. Eddig legalább egy halálos, és három súlyosan sérült áldozata van az aknáknak, a sebesültek közül ketten gyerekek. 

A taposóaknákat úgy tervezték, hogy a rálépőknek legalább az egyik lába leszakadjon a robbanáskor.

A brutális fegyvert 1997-ben a világ legnagyobb részén betiltották, de Mianmar azon államok közé tartozik, amely nem írta alá az erről szóló nemzetközi egyezményt. (buzzfeed)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.