Elaknásítják a rohingya menekültek előtt az utat

háború
2017 szeptember 09., 04:25

A mianmari hadsereg taposóaknákat telepít a bangladesi határra - jelentette az Amnesty International.

Az utóbbi hetekben legalább 270 ezer rohingya nemzetiségű ember menekült el Mianmarból (korábbi nevén Burmából), mert a hadsereg módszeresen gyilkolni kezdte őket. 

A katonák faluról falura járva ölik és erőszakolják meg a muzulmán kisebbséghez tartozó lakosokat.

Rohingya menekülteket próbál elzavarni egy bangladesi határőr.
photo_camera Rohingya menekülteket próbál elzavarni egy bangladesi határőr. Fotó: Rehman Asad/NurPhoto

Eddig akiknek sikerült időben elmenekülniük, azok Bangladesbe mentek. Most ezt az utat zárják le előttük. Eddig legalább egy halálos, és három súlyosan sérült áldozata van az aknáknak, a sebesültek közül ketten gyerekek. 

A taposóaknákat úgy tervezték, hogy a rálépőknek legalább az egyik lába leszakadjon a robbanáskor.

A brutális fegyvert 1997-ben a világ legnagyobb részén betiltották, de Mianmar azon államok közé tartozik, amely nem írta alá az erről szóló nemzetközi egyezményt. (buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.