Innsbruckban szavazni fognak arról, tényleg pályázzanak-e a 2026-os téli olimpia megrendezésére

sport
2017 szeptember 12., 14:46

Az ausztriai Innsbruckban október 15-én népszavazást tartanak a 2026-os téli olimpia megrendezésére beadott pályázatukról. Az osztrák város egyike annak a kevés jelentkezőnek, akik már hivatalosan is jelezték, hogy érdeklődnek a rendezés iránt, azonban ha a népszavazáson a lakoson úgy döntenek, hogy '64 és '76 után nem akarnak megrendezni egy újabb téli olimpiát, akkor akár az is megtörténhet, hogy a 2026-os téli és a 2028-as nyári olimpia is az Egyesült Államokban lesz.

Az Axios szerint ugyanis Denver és Salt Lake City is kacérkodik a nevezéssel, de eddig nem adtak be hivatalosan pályázatot. Ha viszont Innsbruck kiesik, akkor talán csak a kanadai Calgaryval és a svájci Sionnal kellene versenyezniük.

Közben szerdán a NOB várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy a 2024-es olimpia megrendezését Párizsnak, a 2028-asat pedig Los Angelesnek adja. (Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.