Innsbruckban szavazni fognak arról, tényleg pályázzanak-e a 2026-os téli olimpia megrendezésére

Az ausztriai Innsbruckban október 15-én népszavazást tartanak a 2026-os téli olimpia megrendezésére beadott pályázatukról. Az osztrák város egyike annak a kevés jelentkezőnek, akik már hivatalosan is jelezték, hogy érdeklődnek a rendezés iránt, azonban ha a népszavazáson a lakoson úgy döntenek, hogy '64 és '76 után nem akarnak megrendezni egy újabb téli olimpiát, akkor akár az is megtörténhet, hogy a 2026-os téli és a 2028-as nyári olimpia is az Egyesült Államokban lesz.

Az Axios szerint ugyanis Denver és Salt Lake City is kacérkodik a nevezéssel, de eddig nem adtak be hivatalosan pályázatot. Ha viszont Innsbruck kiesik, akkor talán csak a kanadai Calgaryval és a svájci Sionnal kellene versenyezniük.

Közben szerdán a NOB várhatóan hivatalosan is bejelenti, hogy a 2024-es olimpia megrendezését Párizsnak, a 2028-asat pedig Los Angelesnek adja. (Axios)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.