Kocsis Máté megtapasztalta, milyen szar tud lenni, amikor a kormány egy döntés előtt meg sem kérdezi az érintetteket

Több 444 videó?
Szeretném

Kocsis Máté rájött, milyen az, amikor a kormány elfelejti megkérdezni az érintetteket egy-egy beruházásnál. A VIII. kerület polgármestere felháborodva tiltakozott a Facebookon a Határ út mentén elterülő kiserdő letarolása ellen. Pedig korábban nem zavarta, amikor erdőt irtottak Káptalanfüreden, hogy kézilabdacsarnokot építsenek a kerületének üdülőjében, de az Orczy kerti fák kivágása ellen sem tiltakozott nagyon hangosan.

A kormány tempóján megdöbbent fideszes politikus most hajmeresztőnek nevezte az ötletet. 

A tervek szerint az Újbudát Csepellel összekötő Galvani híd miatt a Határ utat egy négysávos úttal bővítenék ki, vagyis a sínekkel együtt összesen nyolcsávos utat telepítenének a sűrűn lakott városrészbe. Ez azt jelentené, hogy a plusz négy sáv miatt ki kellene pusztítani a Wekerle és a József Attila telepek közötti erdőt.

Kocsis Máté az egyeztetés nélkül elfogadott tervről azt írta, hogy „csak a kisebbik probléma, hogy a megálmodók a legelején elfelejtették az ötletről megkérdezni a érintett polgármestereket, választott képviselőket, továbbá Budapest főpolgármesterét is. Hovatovább a környéken élők is megérdemeltek volna egy rövid kis tájékoztatást, esetleg. A nagyobb gond azonban az, hogy az egész elképzelés hajmeresztő. Tönkre tenné több tízezer környékbeli ember életét, környezetét, és felszámolnának Pesten egy olyan 22 hektáros zöldfelületet, melynek a pótlását, kiváltását sem lehet megoldani sehol máshol”.

Majd azzal folytatta, hogy az elmúlt hetekben egyeztetett Ferencváros polgármesterével, Bácskai Jánossal, hogy a terv ne valósuljon meg. 

Már Fürjes Balázs nagyberuházási kormánybiztosnak is írt egy levelet, amelyben azt kérte, hogy jövő héten szerdán a tervpályázatot nyilvánítsák eredménytelennek.

Kocsi elmondása szerint Fürjes biztosította az együttműködéséről, „így akár hat nap múlva pont kerülhet az ügy végére”. Hozzátette, hogy a jövőben más megoldásról kell egyeztetést kezdeményezni, mert a kiserdő marad.