Kocsis Máté megtapasztalta, milyen szar tud lenni, amikor a kormány egy döntés előtt meg sem kérdezi az érintetteket

POLITIKA
2017 szeptember 14., 16:48
comments 179

Kocsis Máté rájött, milyen az, amikor a kormány elfelejti megkérdezni az érintetteket egy-egy beruházásnál. A VIII. kerület polgármestere felháborodva tiltakozott a Facebookon a Határ út mentén elterülő kiserdő letarolása ellen. Pedig korábban nem zavarta, amikor erdőt irtottak Káptalanfüreden, hogy kézilabdacsarnokot építsenek a kerületének üdülőjében, de az Orczy kerti fák kivágása ellen sem tiltakozott nagyon hangosan.

A kormány tempóján megdöbbent fideszes politikus most hajmeresztőnek nevezte az ötletet. 

A tervek szerint az Újbudát Csepellel összekötő Galvani híd miatt a Határ utat egy négysávos úttal bővítenék ki, vagyis a sínekkel együtt összesen nyolcsávos utat telepítenének a sűrűn lakott városrészbe. Ez azt jelentené, hogy a plusz négy sáv miatt ki kellene pusztítani a Wekerle és a József Attila telepek közötti erdőt.

Kocsis Máté az egyeztetés nélkül elfogadott tervről azt írta, hogy „csak a kisebbik probléma, hogy a megálmodók a legelején elfelejtették az ötletről megkérdezni a érintett polgármestereket, választott képviselőket, továbbá Budapest főpolgármesterét is. Hovatovább a környéken élők is megérdemeltek volna egy rövid kis tájékoztatást, esetleg. A nagyobb gond azonban az, hogy az egész elképzelés hajmeresztő. Tönkre tenné több tízezer környékbeli ember életét, környezetét, és felszámolnának Pesten egy olyan 22 hektáros zöldfelületet, melynek a pótlását, kiváltását sem lehet megoldani sehol máshol”.

Majd azzal folytatta, hogy az elmúlt hetekben egyeztetett Ferencváros polgármesterével, Bácskai Jánossal, hogy a terv ne valósuljon meg. 

Már Fürjes Balázs nagyberuházási kormánybiztosnak is írt egy levelet, amelyben azt kérte, hogy jövő héten szerdán a tervpályázatot nyilvánítsák eredménytelennek.

Kocsi elmondása szerint Fürjes biztosította az együttműködéséről, „így akár hat nap múlva pont kerülhet az ügy végére”. Hozzátette, hogy a jövőben más megoldásról kell egyeztetést kezdeményezni, mert a kiserdő marad.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt