Tarlós: „Soha nem mondtam, hogy lesz népszavazás a Római-part árvízvédelme ügyében”

politika
2017 szeptember 18., 17:14
comments 217

Tarlós István főpolgármester a múlt hétfőn nagy meglepetésre bejelentette, hogy javaslatot terjeszt a Fővárosi Közgyűlés elé, hogy írjanak ki budapesti szintű ügydöntő népszavazást a római-parti mobilgátról. (Hogy ez mit jelenthet, arról itt írtunk hosszan.)

Csakhogy Tarlós most egy újabb 180 fokos fordulattal visszafordult az eredeti irányba, és a Magyar Nemzetnek azt mondta:

„Soha nem mondtam, hogy lesz népszavazás a Római-part árvízvédelme ügyében, gyakorlatilag az egész magyar sajtó félreértelmezte a szavaimat.”

Budapest, 2017. június 8...Tarlós István fõpolgármester a Városházán 2017. június 8-án
photo_camera Budapest, 2017. június 8...Tarlós István fõpolgármester a Városházán 2017. június 8-án Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A főpolgármester úgy véli, múlt hétfőn az M1-en ő csak arról beszélt, hogy ha már a mobilgát ügyében valakik előhúzták „ezt a kártyát”, akkor ő felveti a Fővárosi Közgyűlésben a népszavazás lehetőségét, tehát nem azt mondta, hogy bármilyen népszavazási kérdést bármikor is beterjesztene az ügyben, hiszen továbbra is vállalja a véleményét, hogy a Duna-partra kell megépíteni a mobil gátat, nem máshová. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.