Rakétát lőtt az újságírók közé egy orosz támadóhelikopter

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az orosz hadsereg a fehérorosszal közösen a múlt csütörtökön kezdte meg a Zapad – 2017 nevű, rég nem látott méretű hadgyakorlatot Fehéroroszország területén.

Rakétakilövés a Zapad – 2017 nevű hadgyakorlaton Leningrád megyében.Fotó: Vaszilij Makszimov / AFP

Ez az a vitatott hadgyakorlat, amin hivatalosan 13 ezer, de nyugati információk szerint jóval több katona vesz részt. Vlagyimir Putyin orosz elnök is megtekintette.

Fotó: Mihail Klimentyev / Szputnyik / AFP

Kedden véletlenül kiszivárgott egy videó, amin egy orosz, Ka-52-es támadóhelikopterről rakétával véletlenül az álló autók közé lőnek.

Az orosz hadsereg először tagadta, hogy ilyesmi történt volna, majd később annyit árult el, az egyik helikopter célzórendszere hibázott, és rossz célpontot jelölt meg. Ember nem sérült meg, csak egy kocsiban keletkezett kár – közölték.

Két Ka-52-es támadóhelikopter a Zapad – 2017 nevű hadgyakorlaton.Fotó: Viktor Tolocsko / Szputnyik

A hadgyakorlatra válaszul egyébként Svédországban is elkezdődött egy akkora, amilyet 20 éve nem látott Skandinávia. (RT)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.