Rakétát lőtt az újságírók közé egy orosz támadóhelikopter

baleset
2017 szeptember 19., 12:17
comments 235

Az orosz hadsereg a fehérorosszal közösen a múlt csütörtökön kezdte meg a Zapad – 2017 nevű, rég nem látott méretű hadgyakorlatot Fehéroroszország területén.

Rakétakilövés a Zapad – 2017 nevű hadgyakorlaton Leningrád megyében.
photo_camera Rakétakilövés a Zapad – 2017 nevű hadgyakorlaton Leningrád megyében. Fotó: Vaszilij Makszimov / AFP

Ez az a vitatott hadgyakorlat, amin hivatalosan 13 ezer, de nyugati információk szerint jóval több katona vesz részt. Vlagyimir Putyin orosz elnök is megtekintette.

photo_camera Fotó: Mihail Klimentyev / Szputnyik / AFP

Kedden véletlenül kiszivárgott egy videó, amin egy orosz, Ka-52-es támadóhelikopterről rakétával véletlenül az álló autók közé lőnek.

link Forrás

Az orosz hadsereg először tagadta, hogy ilyesmi történt volna, majd később annyit árult el, az egyik helikopter célzórendszere hibázott, és rossz célpontot jelölt meg. Ember nem sérült meg, csak egy kocsiban keletkezett kár – közölték.

Két Ka-52-es támadóhelikopter a Zapad – 2017 nevű hadgyakorlaton.
photo_camera Két Ka-52-es támadóhelikopter a Zapad – 2017 nevű hadgyakorlaton. Fotó: Viktor Tolocsko / Szputnyik

A hadgyakorlatra válaszul egyébként Svédországban is elkezdődött egy akkora, amilyet 20 éve nem látott Skandinávia. (RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.