Jövőre a Fradi főtáblára jut az Európa-ligában

Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérigazgatója tett egy könnyen számon kérhető ígéretet a Sport TV-ben, miszerint a Fradi jövőre csoportkörös lesz az Európa-ligában. 

Orosz azért optimista, mert nagyon jól sikerültek az átigazolások. Mármint azután, hogy a Fradi idén is simán kiesett a nemzetközi kupasorozatból. De akkor majd jövőre. Szerinte a mostani jtákoskeret annyira erős, hogy ehhez már bravúr sem kell. 

Kubatov Gábor klubelnök évek óta hangoztatja, hogy a céljuk minimum  az Európa-liga csoportkör. A klub költségvetését is rendre egyre feljebb tolják, tavaly már 4,4 milliárdos volt, állami cégek támogatásának is köszönhetően. Ehhez képest még megközelíteni sem sikerült az Európa-liga főtábláját, a Ferencváros idén is simán, kettős vereséggel búcsúzott a dán Midtjylland ellen már a 2. selejtezőkörben. 

A Fradi költségvetése már olyan szinten van, hogy az meghaladja a Bajnokok Ligájában többször is a főtáblára jutott, idén is csoportkörös szlovén Maribor költségvetését, de az Európa-ligában a macedón Vardar Szkopje vagy az albán SK Skenderbeu is kevesebb pénzből gazdálkodik. Jellemző, hogy a két utóbbi klubtól simán tudott igazolni a Fradi és a Puskás Akadémia. Olyan fizetéseket ígértek a játékosoknak, hogy ők inkább jöttek az NBI-be, minthogy az Európa-ligában felhívják magukra a figyelmet, és eladják magukat erősebb bajnokságokba.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.