Befékezett Óbuda a Római-parti mobilgátépítésben

Budapest
2017 szeptember 29., 12:19

Az eddigi készséges asszisztálás helyett a III. kerület képviselő testülete úgy döntött, hogy nem ad tulajdonosi hozzájárulást a Római-partra tervezett mobligáthoz, amíg nem készül el egy új, talán kevésbé környezetromboló, a kerítések vonalán építendő védmű megvalósíthatóságának elemzése - írja az Index.

A döntésről a Párbeszéd Magyarországért számolt be, de azt megerősítette a lapnak az önkormányzat is. 

A megvizsgálandó harmadik nyomvonalterv lehetőségét már megemlítette Bús Balázs, Óbuda polgármestere is szerdán, a fővárosi közgyűlésben. Ez nem a közvetlenül környezetet feldúlva, a Duna-parton, de nem is jóval beljebb, a Nánási-Királyok útján futna végig, hanem a parton ugyan,  de beljebb, a telekhatárok vonalában. Így talán kevésbé rombolná szét a természetes Duna-partot a gát alépítménye. 

Bús azzal támasztotta alá felvetését, hogy készítettek egy ezerfős mintán egy felmérést, amiből kiderülta közvetlen parti nyomvonalat csak a helyiek 17%, a Nánási-Királyok útját 37%, a parton lévő, de beljebb, a telekhatáron átvonuló nyomvonalat 47% támogatja.

A Közgyűlés megszavazzta, hogy dolgozzák ki ennek a terveit is. Ezt várna meg az óbudai önkormányzat, addig nem adnák ki a hozzájárulást a partmenti mobilgátra. 

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.