A világ egyik legnagyobb menekülttáborát építik Bangaldesben a rohingyáknak

A világ egyik legnagyobb menekülttáborát építik fel Bangladesben a Mianmarból az etnikai tisztogatások elől menekülő Rohingyáknak. Az elmúlt másfél hónapban már több mint félmillió rohingya menekült át Bangladesbe, ahol már eleve több százezer rohingya menekült élt. Ez hatalmas terheket rót az anyagiakban amúgy sem bővelkedő ország ellátórendszerére és a határmenti térség átmeneti táboraira.

A tervek szerint a tábort a határ közelében, Cox's Bazaar mellett állítanák fel. Itt már van egy tábor, amit a következő hónapokban 1190 hektárral bővíthetnek. Az új gigatáborba gyűjtenék egybe a határ menti 23 átmeneti táborban lakó menekülteket is.

A bangladesi hatóságok szerint az elmúlt napokban újra nagy számban, naponta 4-5 ezrével érkeznek a menekültek. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.