A világ egyik legnagyobb menekülttáborát építik Bangaldesben a rohingyáknak

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A világ egyik legnagyobb menekülttáborát építik fel Bangladesben a Mianmarból az etnikai tisztogatások elől menekülő Rohingyáknak. Az elmúlt másfél hónapban már több mint félmillió rohingya menekült át Bangladesbe, ahol már eleve több százezer rohingya menekült élt. Ez hatalmas terheket rót az anyagiakban amúgy sem bővelkedő ország ellátórendszerére és a határmenti térség átmeneti táboraira.

A tervek szerint a tábort a határ közelében, Cox's Bazaar mellett állítanák fel. Itt már van egy tábor, amit a következő hónapokban 1190 hektárral bővíthetnek. Az új gigatáborba gyűjtenék egybe a határ menti 23 átmeneti táborban lakó menekülteket is.

A bangladesi hatóságok szerint az elmúlt napokban újra nagy számban, naponta 4-5 ezrével érkeznek a menekültek. (Via The Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.