A világ egyik legnagyobb menekülttáborát építik Bangaldesben a rohingyáknak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A világ egyik legnagyobb menekülttáborát építik fel Bangladesben a Mianmarból az etnikai tisztogatások elől menekülő Rohingyáknak. Az elmúlt másfél hónapban már több mint félmillió rohingya menekült át Bangladesbe, ahol már eleve több százezer rohingya menekült élt. Ez hatalmas terheket rót az anyagiakban amúgy sem bővelkedő ország ellátórendszerére és a határmenti térség átmeneti táboraira.

A tervek szerint a tábort a határ közelében, Cox's Bazaar mellett állítanák fel. Itt már van egy tábor, amit a következő hónapokban 1190 hektárral bővíthetnek. Az új gigatáborba gyűjtenék egybe a határ menti 23 átmeneti táborban lakó menekülteket is.

A bangladesi hatóságok szerint az elmúlt napokban újra nagy számban, naponta 4-5 ezrével érkeznek a menekültek. (Via The Guardian)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.