Az ellenzéki szavazók szűk többsége hisz a baloldali összefogásban

Tbg
POLITIKA
2017 október 07., 07:11
comments 240

A Publicus intézet végzett felmérést a politikai helyzetről a Vasárnapi Hírek megbízásából, amelyből kiderült, hogy ellenzéki oldalon még mindig többen bíznak egy baloldali ellenzéki összefogásban, mint sem. Ez még a Jobbik szavazóira is igaz.

Azon nyomban hozzá kell tenni, hogy a felmérés alapjául szolgáló minta meglehetősen kicsi (792 fő), a torzítás mértéke akár 3,5% is lehet oda-vissza.

A felmérés azután készült, hogy Botka László visszalépett az MSZP miniszterelnök-jelölti pozícióból, így egyelőre nincs jelöltje az MSZP-nek. Sőt az utóbbi napok nyilatkozatai alapján az is meglepetés lenne, ha a párt megérné a jövő évi választásokat.

photo_camera Forrás: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek
photo_camera Forrás: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek
photo_camera Forrás: Publicus Intézet/Vasárnapi Hírek

Miközben egyelőre kaotikus a baloldali összefogás lehetősége, a két önállóan indulni szándokozó ellenzéki párt, az LMP és a Jobbik az MSZP után a legerősebbnek tűnik, rögtön a nyomukban van a DK is. (Igaz, ezek már hibahatárhoz közeli értékek, ráadásul biztós szavazók körében nem is készült számítás, valószínűleg ahhoz már édeskevés volt a mintavétel nagysága.)

A felmérés szerint a megkérdezettek szűk többsége hisz abban, hogy egy kompromisszumkész baloldali együttműködés leváltaná a Fideszt, ebben még a Jobbik szavazói is inkább hisznek. (VH/Publicus)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.