Lázár 2 órán át beszélt a Parlament EU-ügyi bizottsága előtt, és egyetlenegyszer sem mondta ki Soros nevét

POLITIKA
2017 október 10., 16:10
comments 113

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert ma meghallgatta a Parlament EU-ügyi bizottsága. Az Index azt írja, hogy a miniszter a teljes vezérkarával együtt hosszú előadást tartott, amiben szóba került:

  • a kormány EU-s politikája
  • a források felhasználása
  • a kormány és az Európai Bizottság kapcsolata
  • a brexit és migrációs válság miatt előállt feladatok
  • az EU jövőjét érintő kérdések
  • stb.

A miniszter 2 órán át beszélt mindezekről, ennek ellenére mégsem ejtette ki egyetlen egyszer sem annak az embernek a nevét, akire a kormány évek óta a teljes kül- és belpolitikáját felhúzza:

Lázár egyszer sem mondta ki, hogy Soros.

Lázár az ülés után az Index kérdése azt mondta, „biztos csak véletlen lehetett”, hogy nem beszélt a Soros-tervről, illetve „nem irányultak erre kérdések”, de annyiban célzott rá, hogy „ideológiai vitánk is van Brüsszellel”. Szerinte nem kérdés, kinek van igaza abban, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek vagy Navracsics Tibor uniós biztosnak van-e igaza abban, hogy az Európai Bizottság a Soros-tervet hajtja-e végre.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottsága ülésén a Parlamentben 2017. október 10-én.
photo_camera Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél a meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottsága ülésén a Parlamentben 2017. október 10-én. Fotó: Kovács Tamás / MTI / MTVA

Arról, hogy hétfőn a Aradszki András energiaügyi államtitkár, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője Sorost a Sátánnal azonosította, Lázár az Indexnek azt mondta:

„Nagyra tartom Aradszki képviselő urat, kiváló szakember. De tudomásul kell venni, hogy egy ilyen kampányban néhány jelölt olykor feladatának érzi a népszórakoztatást is.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.