Zsidai Roy még a saját maga által aláírt szerződés létét is megpróbálta letagadni a bíróság előtt

bűnügy
2017 október 16., 09:44
comments 155

A Magyar Narancs az utóbbi időben több cikket is közölt arról, hogy az éttermeket és szállodát is üzemeltető Zsidai Roy és családja hogyan épített ki vendéglátóbirodalmat az I. kerületben, a fideszes önkormányzat komoly segítségével. A lap többek közt arról írt, mennyire olcsón vehetik bérbe Zsidai cégei az önkormányzati ingatlanokat - a Pest-Buda szálló épületét például 1000 forintos négyzetméter ár alatt kapta meg.

Orbán Ráhel volt főnöke a cikkek megjelenése után a jó hírnevének megsértése miatt pereket indított a Magyar Narancs ellen, 1 millió forintos sérelemdíjat követelve.

Az egyik pert a Magyar Narancs most nem jogerősen megnyerte, de a lap szerint Zsidai olyan mondatokba próbált belekötni, mint például, hogy „fillérekért” bérli az ingatlanokat. Érvelése szerint, mivel ő összeadva havonta több százezer forint bérleti díjat fizet, nem bérelheti fillérekért az ingatlanokat. Szerencsére a bíróság az ítéletben elmagyarázta, hogy a fillér, mint fizetőeszköz már nincs forgalomban, és a Magyar Narancs nem úgy értette a fillérekért bérlést, hogy a bérleti díj nem tesz ki egy teljes forintot sem, hanem átvitt értelemben használták a szókapcsolatot, célozva a nagyon alacsony bérleti díjakra.

Zsidai ezen kívül a beadványában olyan szerződések létét is tagadta, amiket ő maga írt alá. A bíróságon azonban el kellett ismernie, hogy ezek a szerződések bizony tényleg léteznek, és a Magyar Narancs nem állított valótlanságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.