Zsidai Roy még a saját maga által aláírt szerződés létét is megpróbálta letagadni a bíróság előtt

A Magyar Narancs az utóbbi időben több cikket is közölt arról, hogy az éttermeket és szállodát is üzemeltető Zsidai Roy és családja hogyan épített ki vendéglátóbirodalmat az I. kerületben, a fideszes önkormányzat komoly segítségével. A lap többek közt arról írt, mennyire olcsón vehetik bérbe Zsidai cégei az önkormányzati ingatlanokat - a Pest-Buda szálló épületét például 1000 forintos négyzetméter ár alatt kapta meg.

Orbán Ráhel volt főnöke a cikkek megjelenése után a jó hírnevének megsértése miatt pereket indított a Magyar Narancs ellen, 1 millió forintos sérelemdíjat követelve.

Az egyik pert a Magyar Narancs most nem jogerősen megnyerte, de a lap szerint Zsidai olyan mondatokba próbált belekötni, mint például, hogy „fillérekért” bérli az ingatlanokat. Érvelése szerint, mivel ő összeadva havonta több százezer forint bérleti díjat fizet, nem bérelheti fillérekért az ingatlanokat. Szerencsére a bíróság az ítéletben elmagyarázta, hogy a fillér, mint fizetőeszköz már nincs forgalomban, és a Magyar Narancs nem úgy értette a fillérekért bérlést, hogy a bérleti díj nem tesz ki egy teljes forintot sem, hanem átvitt értelemben használták a szókapcsolatot, célozva a nagyon alacsony bérleti díjakra.

Zsidai ezen kívül a beadványában olyan szerződések létét is tagadta, amiket ő maga írt alá. A bíróságon azonban el kellett ismernie, hogy ezek a szerződések bizony tényleg léteznek, és a Magyar Narancs nem állított valótlanságot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.