"Orbán Viktor miniszterelnök nem foglalkozik üzleti és céges ügyekkel, munkája kizárólag Magyarország köz- és politikai életére irányul"

2017 október 17., kedd 14:53
63

Hadházy Ákos írásbeli kérdéssel fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához, hogy választ kapjon arra,

milyen kapcsolat van Orbán Viktor és a török oligarcha, Adnan Polat közt.

Az LMP-s politikus többe közt arra lett volna kíváncsi, hogy 

  • Orbán hányszor, milyen fórumokon és mikor találkozott a török származású üzletemberrel? 
  • Hányszor, milyen fórumokon és mikor találkozott az Ön lánya és az ő férje, Tiborcz István, Adnan Polattal? 
  • Rendelkezik-e Adnan Polat a magyar szakszolgálatok által végzett nemzetbiztonsági átvilágítással, kezdeményezte-e ennek megtörténtét? 

Természetesen egyetlen kérdésére sem kapott választ, Dömötör Csaba államtitkár csak annyit közölt, hogy

"Orbán Viktor miniszterelnök nem foglalkozik üzleti és céges ügyekkel, munkája kizárólag Magyarország köz- és politikai életére irányul . Szeretném arra is felhívni a figyelmét, hogy a költségvetési forrásból gazdálkodó szervek a törvényi előírások alapján rendszeresen közzéteszik az általuk kötött szerződések listáját."

Adnad Polta és Orbán Viktor a felcsúti Pancho Aréna tetején - Fotó: Bors/Réti Zsolt Fotó: Bors/Réti Zsolt

Miközben több fura ügy is akad Adnan Polat körül: az oligarcha felel a magyar és a török kormány közötti kommunikációért, és a két ország üzleti kapcsolataiért. Így ő működteti a magyar kereskedőházakat Törökországban, amiért 

cserébe több mint 1 milliárd forintot kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőháztól. Az egyik ilyen Polat-féle irodát pedig Lévai Anikó unokaöccse, Szeghalmi Balázs vezeti.

Adnan Polat a Tiborcz Istvánhoz kötődő ingatlanüzletekben is benne van:  a török üzletember az üzlettársa Tiborcz szatellitcégeinek a kastélybizniszben, közös cégük vette meg majd adta tovább egy FBI által keresett szaúdi vállalkozónak a József-nádor téri Postabank-palotát, és közös cégüké a Városligeti fasorban lévő Spitz-villa is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt