Egy Tiborcz-féle luxusingatlancég tőkét emelt volna, de amikor a bíróság látni akarta a tulajdonosi szerkezetét, inkább visszavonult

POLITIKA
2017 október 18., 13:09
comments 181
Tiborcz István vállalkozó és apósa, Orbán Viktor miniszterelnök pálinkát iszik
photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Azt írja a Heti Válasz, hogy az értékes budapesti ingatlanokban utazó BDPST Zrt. nevű ingatlanos cég – amiről egy bénázás miatt tudható, hogy Tiborcz István érdekeltségei közé tartozik – augusztusban úgy döntött, tőkét emelne, ezért változásbejegyzési kérelemmel fordult a Fővárosi Törvényszékhez. Csakhogy az eljáró cégbíró szeptember közepén hiánypótlási felhívást kézbesített, amiben figyelmeztette a céget, hogy az alapszabályban egyértelműen rögzítenie kell az aktuális tulajdonosi szerkezetet.

A lap szerint erre a cég október 10-i közgyűlésén az egyetlenegy részvénnyel rendelkező vezérigazgató hatályon kívül helyezte a tőkeemelésről szóló határozatot, majd megbízta a cég jogi képviselőjét, hogy vonja vissza a törvényszékhez benyújtott változásbejegyzési kérelmet. A Heti Válasz szerint azért vonultak vissza, hogy ne kelljen megnevezni a tulajdonosokat. (Heti Válasz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.