Egy Tiborcz-féle luxusingatlancég tőkét emelt volna, de amikor a bíróság látni akarta a tulajdonosi szerkezetét, inkább visszavonult

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Azt írja a Heti Válasz, hogy az értékes budapesti ingatlanokban utazó BDPST Zrt. nevű ingatlanos cég – amiről egy bénázás miatt tudható, hogy Tiborcz István érdekeltségei közé tartozik – augusztusban úgy döntött, tőkét emelne, ezért változásbejegyzési kérelemmel fordult a Fővárosi Törvényszékhez. Csakhogy az eljáró cégbíró szeptember közepén hiánypótlási felhívást kézbesített, amiben figyelmeztette a céget, hogy az alapszabályban egyértelműen rögzítenie kell az aktuális tulajdonosi szerkezetet.

A lap szerint erre a cég október 10-i közgyűlésén az egyetlenegy részvénnyel rendelkező vezérigazgató hatályon kívül helyezte a tőkeemelésről szóló határozatot, majd megbízta a cég jogi képviselőjét, hogy vonja vissza a törvényszékhez benyújtott változásbejegyzési kérelmet. A Heti Válasz szerint azért vonultak vissza, hogy ne kelljen megnevezni a tulajdonosokat. (Heti Válasz)