Mao Ce-tunghoz mérhető politikai tényezővé emelte magát a kínai elnök

külföld
2017 október 24., 3:04
comments 43

Megválasztotta a Kínai Kommunista Párt új központi bizottságát a párt kedden záruló 19. kongresszusa. Tovább erősödik Hszi Csin-ping főtitkár hatalma, ugyanis a kongresszus 2300 küldötte rögzíteni fogja a kommunista párt alapszabályában a főtitkár „ideológiai örökségét”,

ezzel Hszi Csin-ping neve egy sorba kerül a Kínai Népköztársaság megalapítójával Mao Ce-tunggal, és a kínai gazdasági reformok egykori atyjával, Teng Hsziao-pinggel.

A BBC helyszíni tudósítója megállapította, hogy ha mostantól valaki a főtitkárt kritizálja, azzal gyakorlatilag megsérti a kommunista párt alapszabályát.

A kongresszus a múlt héten kezdődött, amikor Hszi Csin-ping egy háromórás beszédben felvázolta a saját filozófiáját, amit úgy jellemzett, hogy szocializmus kínai karakterrel az új korszakban. Az Economist szerint a második 5 éves ciklusát kezdő Hszi Csin-ping elnök a világ legnagyobb hatalmú embere. (BBC/MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt