Mao Ce-tunghoz mérhető politikai tényezővé emelte magát a kínai elnök

Megválasztotta a Kínai Kommunista Párt új központi bizottságát a párt kedden záruló 19. kongresszusa. Tovább erősödik Hszi Csin-ping főtitkár hatalma, ugyanis a kongresszus 2300 küldötte rögzíteni fogja a kommunista párt alapszabályában a főtitkár „ideológiai örökségét”, 

ezzel Hszi Csin-ping neve egy sorba kerül a Kínai Népköztársaság megalapítójával Mao Ce-tunggal, és a kínai gazdasági reformok egykori atyjával, Teng Hsziao-pinggel.

A BBC helyszíni tudósítója megállapította, hogy ha mostantól valaki a főtitkárt kritizálja, azzal gyakorlatilag megsérti a kommunista párt alapszabályát. 

A kongresszus a múlt héten kezdődött, amikor  Hszi Csin-ping egy háromórás beszédben felvázolta a saját filozófiáját, amit úgy jellemzett, hogy szocializmus kínai karakterrel az új korszakban. Az Economist szerint a második 5 éves ciklusát kezdő Hszi Csin-ping elnök a világ legnagyobb hatalmú embere. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.