Mao Ce-tunghoz mérhető politikai tényezővé emelte magát a kínai elnök

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Megválasztotta a Kínai Kommunista Párt új központi bizottságát a párt kedden záruló 19. kongresszusa. Tovább erősödik Hszi Csin-ping főtitkár hatalma, ugyanis a kongresszus 2300 küldötte rögzíteni fogja a kommunista párt alapszabályában a főtitkár „ideológiai örökségét”, 

ezzel Hszi Csin-ping neve egy sorba kerül a Kínai Népköztársaság megalapítójával Mao Ce-tunggal, és a kínai gazdasági reformok egykori atyjával, Teng Hsziao-pinggel.

A BBC helyszíni tudósítója megállapította, hogy ha mostantól valaki a főtitkárt kritizálja, azzal gyakorlatilag megsérti a kommunista párt alapszabályát. 

A kongresszus a múlt héten kezdődött, amikor  Hszi Csin-ping egy háromórás beszédben felvázolta a saját filozófiáját, amit úgy jellemzett, hogy szocializmus kínai karakterrel az új korszakban. Az Economist szerint a második 5 éves ciklusát kezdő Hszi Csin-ping elnök a világ legnagyobb hatalmú embere. (BBC/MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.