Lévai Anikó együtt pózolt az egykori III/III-as Lehel Lászlóval

POLITIKA
2017 november 08., 11:41
comments 85

Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelõs miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyûlési képviselője, Habis László fideszes polgármester, Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízott, Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége és Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója közösen adták át a segélyszervezet új egri szociális és fejlesztő központját kedden.

Mindez arról a képről derül ki, amit az MTI adott ki szerda délben és ami azért is üzenetértékű, mert április óta tudni lehet, hogy 1983 után Lehel László Filozófus fedőnéven éveken át figyelte az egyház munkáját.

1988 óta Lehel volt a főtitkára a szervezetnek, amit évtizedeken keresztül elnökölt. A szervezetnek régóta jó kapcsolatai vannak a Fidesszel: Lévai Anikó hosszú ideje a segélyszervezet nagyköveteként dolgozik és a kormány valamint az Ökumenikusok stratégiai partnerei között is sok az egyezés.

A Fidesz szerint ez nem nagy dolog, ő maga viszont azt mondta, hogy ideiglenesen felfüggeszti a tevékenységét, de aztán a szervezet közgyűlése visszahívta. Az ügynökvádakat egyébként Lehel nem tagadta és nem cáfolta, viszont az eset óta nem is nagyon mutatkozott nyilvánosan egészen mostanáig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.